Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Activităţi Relaţii externe

Relaţii externe

Vizita de lucru privind câinii fără stăpân a delegației germane din Karlsruhe
25 martie 2014, ora 16:00, Sala Vieneză din Timișoara

Asociația Pet Hope Timișoara invită jurnaliștii timișoreni, marți, 25 martie 2014, ora 16:00, la conferința de presă organizată pentru prezentarea concluziilor și recomandărilor delegației germane din partea Primăriei Karlsruhe aflată în Timișoara pentru a analiza situația câinilor fără stăpân.

Conferința va avea loc în Sala Vieneză din Timișoara și se va bucura de prezența doamnei Heinke Salisch, fost europarlamentar și fost primar al orașului Karlsruhe. Din delegația germană mai fac parte domnul Michael Borner, reprezentant al Partidului Verde, doamna Gisela Fischer, reprezentant SPD - Partidul Social Democrat, alături de Michael Lock, vicepreședinte al Asociației de protecție a animalelor care gestionează adăpostul din Karlruhe și domnul Luigi Russo, reprezentant al autorității publice, responsabil cu relațiile internaționale și relația cu orașele înfrățite.

Concluziile vizitei de lucru vor fi prezentate după întâlnirile cu viceprimarul Dan Diaconu, cu Adrian Bere, seful Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara și cu un grup de consilieri locali, întâlniri precedate de o vizită la adăpostul Danyflor.

Pet Hope Timișoara are o bună relație de colaborare cu Asociația condusă de doamna Heinke Salisch, în aprilie 2013, o delegație formată din 4 membri ai echipei Pet Hope au răspuns invitației părții germane de a desfășura o întâlnire de lucru în Karlsruhe.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0721 815 376 (avocat Ruxandra Bizera, membru fondator Pet Hope Timișoara).

Update post-conferință de presă:

Evenimentul reflectat în massmedia:

Tion: Protecția câinilor, parte din acordul dintre Timișoara și Karlsruhe | 25 martie 2014
Adevărul: Germanii din Karlsruhe vor să ne ajute la managementul câinilor... | 25 martie 2014
Ora de Timiș: Nemții ne dau bani pentru sterilizare, să nu mai omorâm câinii | 25 martie 2014
PressAlert: Fostul primar din Karlsruhe a venit să-l convingă pe Robu...| 25 martie 2014
Timișoara Online: Nemții din Karlsruhe, dispuși să dea bani pentru sterilizări... | 25 martie 2014

Principalele idei exprimate în cadrul conferinței de presă:

  • Protecția animalelor va fi parte a acordului între Timișoara și Karlsruhe
  • Solutia stopării fenomenului câinilor fără stăpân este sterilizarea, nu eutanasierea
  • Sursa câinilor fără stăpân se află în gospodăriile cu animale nesterilizate, a caror pui sunt abandonați
  • Microciparea animalelor este esențială în lupta împotriva abandonului
  • Adopțiile internaționale nu sunt o soluție, problema câinilor fără stăpân trebuie tratată local și luate în considerare cauzele, nu simptomele
  • Necesitatea unei mobilizări comune, a instituțiilor și ong-urilor
  • Necesitatea unui program de informare pentru populație
  • Strângere de fonduri pentru derularea unei campanii de sterilizări în Timișoara, sub monitorizarea unei organizații independente de protecție a animalelor

Galerie foto:

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

Conferinta de presa

_________________________________________________________

Organizatiile europene pledează pentru câinii din România
05 februarie 2014

Asociaţia Pet Hope, împreună cu alte peste 200 de organizaţii, a semnat în data de 23.01.2014 o scrisoare către Comisia europeană prin care i se solicită ca, în final, să intervină cu privire la tratamentul plin de cruzime la care sunt supuşi câinii din România.

Scrisoarea demonstrează clar faptul că această comisie are competenţa legală să intervină.

Conform unei cercetări legale şi independente, o bază solidă de intervenţie i se conferă prin Art. 13 (Bunăstarea Animalelor) şi art. 168 (Sănătatea Publică) din Tratatul de funcţionare a Uniunii Europene. Alte părţi relevante ale legislaţiei europene include, pe lângă altele, Decizia Consiliului Europei 2009/470/EC şi Decizia Comisiei 2008/341/EC ce guvernează criteriul asistenţei financiare a UE faţă de statele membre.
Comisia trebuie să intervină fără întârziere pentru a preîntâmpina viitoare suferinte. Comisia Europeană trebuie să insiste ca România să implementeze urgent măsuri pe termen lung pentru controlul populaţiei canine în concordanţă cu cea mai bună practică internaţională.

Purtătorul de cuvânt European al acestei iniţiative, dl. Robert Smith, declară următoarele:

“A sosit timpul ca, in sfarsit, Comisia europeana sa opreasca atrocitatile din Romania. Romania primeste anual milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru a co-finanta Programul de Eradicare a Rabiei. Ca si conditie a acestui program, Romania a promis un program de control al populatiei canine. Romania a decis sa implementeze controlul populatiei canine prin colectarea a sute si mii de caini. In timp ce, in practica finantarea, facilitatile si adoptia sunt deficitare, posibilitatea de gazduire a numarului mare de caini nu exista, principala componenta a acestei politici inseamna omorarea acestor caini. Uciderea este o metoda ineficienta si costisitoare deoarece cainii indepartati vor fi rapid inlocuiti de altii fertili. Oricum legislatia europeana indeamna la utilizarea metodelor umane si eficiente. Atat timp cat Comisia europeana tolereaza acest program deghizat “Prinde si ucide” ca metoda de control al populatiei canine, efortul Romaniei de control al surplusului de caini va esua cheltuind sume enorme din banii contribuabililor. Acest lucru va continua sa cauzeze suferinta atat cetatenilor cat si cainilor lor.”

Indemnăm membrii Parlamentului European să împartăşească ingrijorarea cetătţnilor europeni şi să le sprijine iniţiativa.

Contact: Alina Văcaru - 0723004769, Ruxandra Bizera - 0721815376

Informaţii suplimentare::

Website: Click aici
Facebook: Click aici
Petition: Click aici

_________________________________________________________

Donații din partea Sternenhof
15 noiembrie 2013

Mulțumim din suflet echipei Sternenhof, care de două ori în anul 2013, respectiv în luna august și în luna noiembrie, ne-a vizitat și a făcut donații consistente pentru cățeii pe care îi avem în îngrijire. După ultima vizită, datorită echipei generoase Sternenhof, avem hrană pentru toate animăluțele asociației mai bine de o lună de zile, alături de recompense și suplimente. De asemenea suntem recunoscători pentru păturile primite, pentru materialele medicale și pentru diferitele accesorii de câini și pisici care ne sunt de mare folos atunci când pregătim un animăluț pentru adopție. Pe lângă donațiile materiale, cu cei 250 euro puși la dispoziție de echipa Sternenhof am putut să achiziționăm deparazitări interne și externe pentru toți câinii asociației Pet Hope, plus 10 microcipuri, 10 pașapoarte și 7 vaccinuri anuale.

Ne-a făcut mare plăcere să întâlnim voluntari atât de implicați și dedicați, iar discuțiile purtate ne-au dat încredere și speranță că suntem pe drumul cel bun. În numele animalelor, echipa Pet Hope vă mulțumește încă o dată pentru contribuția voastră și pentru toată energia pozitivă cu care ne-ați încărcat.

_____________________________________________________________________________

Vizită de lucru la adăpostul din Karlsruhe
23-25 aprilie 2013

În perioada 23 - 25 aprilie 2013, o delegație Pet Hope a vizitat Tierschutzverein Karlsruhe und Umgebung e.V. - Tierheim, structură care gestionează serviciul de management canin din orașul german Karlsruhe. Invitația a fost lansată de către doamna Heinke Salisch, fost europarlamentar, în prezent președintele Consiliului de administrare al adăpostului. Cei patru membri Pet Hope au vizitat întreg adăpostul, li s-a explicat procesul de preluare și de îngrijire al animalelor, precum și date statistice despre fenomenul animalelor fără stăpân în Karlsruhe și costurile aferente acestuia, fie că este vorba de resurse de la bugetul local sau din donații private.

Programul a inclus de asemenea o întalnire cu presa și cu reprezentanți ai grupurilor politice locale, cu scopul de a prezenta situația actuală a animalelor fără stăpân din Timișoara și de a identifica soluții de colaborare pe viitor. Dincolo de insușirea exemplului de succes de la Karlsruhe, ca model de implementat în Timișoara, vizita a fost extrem de utilă pentru clarificarea unor aspecte care țin de implicarea Pet Hope în reducerea numărului de câini fără stăpân și relația de colaborare cu Primăria Timișoara.

Poziţie publică Pet Hope (română)
Poziţie publică Pet Hope (germană)
Aparţie în ziarul "Badische Neuste Nachrichten", ediţia de Karlsruhe | Joi, 23 aprilie 2013

În cea de-a treia zi a vizitei de lucru, prin amabilitatea doamnei Heinke Salisch, membri Pet Hope au participat la o întâlnire cu domnul Frank Mentrup, primarul orașului Karlsruhe, care și-a manifestat interesul pentru domeniul protecției animalelor și modul în care el este reglementat în Timișoara. Domnul primar Frank Mentrup a agreat ideea doamnei Heinke Salisch de a introduce protecția animalelor în parteneriatul dintre orașele înfrățite, Timișoara și Karlsruhe.

Pet Hope la Primaria din Karlsruhe

 

Delegația română:
Alina Văcaru, manager al Asociației Pet Hope Timișoara
Ruxandra Bizera, avocat al Asociației Pet Hope Timișoara
Paul Ciucur, avocat al Asociației Pet Hope Timișoara
Loredana Lungu, consultant comunicare al Asociației Pet Hope Timișoara

Delegatia Pet Hope


Delegația germană:
Heinke Salisch – lider al Consiliului de administrare al adăpostului din Karlsruhe
Michael Lock – vicepreședinte al Consiliului de administrare si director al adăpostului
Markus Richter – vicepreședinte al Consiliului de administrare al adăpostului
Simone Giraud – angajată a adăpostului, responsabilă de bunăstarea animalelor

Delegatiile romane si germane impreuna

Delegatiile romane si germane impreuna

 

Galerie foto:

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Intrarea în adăpost

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Ţarcuri umbroase

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Ţarcurile noi,
cu exterior şi interior

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Carantina, prima locaţie a câinilor noi sau locul de recuperare pentru cei bolnavi

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Admirând partea de interior, fiecare câine are lesa şi hamul lui pregătite

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Fiecare câine are fişa lui

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Unii câini sunt adoptaţi la distanţă

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Puţine sunt ţarcurile în care sunt mai multi câini, majoritatea sunt individuale

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Căsuţă pentru păsări cu probleme medicale

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Căsuţă pentru păsări sălbatice, stânga sus

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Căsuţele pisicilor, un paradis

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Câinii sunt plimbaţi aproape zilnic de către voluntari

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Intrarea în cabinetul veterinar în care se efectuează tratamente simple

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Birouri cu pozele cazurilor fericite

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Spaţiu verde pentru socializare

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Adăpostul are o capacitate de 70 de locuri pentru câini şi tot atâtea pentru pisici

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Ţarcurile au ieşire spre exterior dar şi adăpost înăuntru

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Camera de luat rămas bun

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Cimitirul, pentru cei care nu au curte în care să îngroape animalul iubit după ce nu mai este

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Mormânt simplu în cimitir

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Cunoscându-i pe cei 2 mici români din adăpost

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Capră preluată dintr-un... apartament

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Multi câini de rasă predaţi adăpostului din varii motive

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Explicând procedura de lucru

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Povestind la o plimbare

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Discutând despre soarta câinilor de acasă

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Ruxi şi preferata Bonny

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Ali şi preferata Zelin

Pet Hope in vizita la Karsruhe
Charlie, membru al delegaţiei germane

 

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.