Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Activităţi Povești de succes

Povești de succes

Sissy, cățelușa cu sârma încarnată în gât

Cățelușa Sissy a fost preluată de Asociația Pet Hope într-o condiție greu de imaginat, fiind o victimă a cruzimii și abuzului din partea unor persoane pe care oricât de indulgenți am fi, nu putem să-i numim oameni. Cu ajutorul unei echipe de iubitori de animale, formată din medici veterinari și protectori implicați în protecția animalelor, am reușit imposibilul, iar de la începutul lui decembrie 2013, Sissy se bucură nu doar de o viață normală dobândită în urma intervenției chirurgicale, ci și de o minunată familie de adopție în Marea Britanie.

Sissy a fost preluată din satul Liebling, o localitate apropiată de Timișoara. Avea sârmă încarnată în gât și capul era umflat atât de tare încât a fost o priveliște de groază chiar și pentru medicii veterinari. Așa cum era de așteptat, după chinurile la care a fost supusă de către oameni, Sissy s-a lăsat prinsă destul de greu, durerile prin care trecea făcând-o cu atât mai vulnerabilă și speriată în prezența oamenilor. Deși a fost torturată vreme îndelungată, după capturare, Sissy s-a dovedit capabilă să facă diferența între oameni și să înțeleagă că cei care au luat-o în îngrijire îî vor binele. Caracterul și comportamentul ei ne-a depășit așteptările și în doar câteva săptămâni a confirmat încă o dată că există câini excepționali, care merită toate eforturile noastre.

Sissy înainte şi dupăPentru o bună bucată de vreme, cu toții am fost convinși că în ciuda puterii ei de refacere, medical vorbind, Sissy va rămâne un câine cu dizabilități, respectiv cu o gaura în trahee și va respira prin ea, reducându-i astfel aproape de zero șansele de adopție. Când aproape ne-am pierdut orice speranță, salvarea a venit din partea echipei veterinare a cabinetului DuoVet din Timișoara, care alături de personalul medical al clinicii PlayDog din Arad, au condus o operație de reconstrucție a traheei, așa cum doar în Europa occidentală mai putem vedea.

Sub îndrumarea acelorași medici extraordinari și cu ajutorul unor protectori răbdători și pricepuți, după operație, Sissy s-a refăcut complet, iar “filmul” preluării ei de către Pet Hope s-a terminat cu “happy end” atunci când pregătit-o și am trimis-o spre adopție în Marea Britanie, la o doamnă care a adoptat în trecut alți doi câini de la asociația noastră.

Povestea lui Sissy nu ar fi existat și cel mai probabil viața ei ar fi fost curmată de mult dacă nu exista o mână de oameni dedicați animalelor, oameni cărora le suntem recunoscători și a cărora muncă și contribuție o prețuim și o respectăm. Mulțumim din suflet:

  • domnișoarei care ne-a semnalat cazul
  • doamnei care a cazat-o și a îngrijit-o mai bine de un an de zile
  • echipei de medici de la cabinetul veterinar DuoVet Timișoara, în special doamnei doctor Iulia Milin
  • echipei de medici de la clinica veterinară Play Dog Arad, în special domnului doctor Wili Glaser
  • familiei din România care a primit-o în casa lor pre și post-operator (cu sprijinul colaboratoarei noastre Raluca)
  • protectoarei din Marea Britanie care a găzduit-o temporar și i-a găsit o familie minunată, așa cum merită.

Dincolo de cazul de succes pe care îl reprezintă, Sissy este o dovadă vie a faptului că fiecare animal salvat, fiecare faptă bună și fiecare gest de implicare reprezintă schimbarea unui întreg univers, cel puțin pentru un suflet, așa cum a fost cel al lui Sissy.

 

Galerie foto:

Sissy la preluare
Sissy la preluare

Sissy la preluare
Sissy la preluare

Sissy la preluare
Sissy la preluare

Sissy cu capul umflat
Sissy cu capul umflat

Sissy in cuşcă la tratament
Sissy in cuşcă la tratament

Respirând prin gaura din trahee
Respirând prin gaura din trahee

Sissy înainte de operaţie
Sissy înainte de operaţie

Operaţie Play Dog & Duovet
Operaţie Play Dog & Duovet

Operaţie Play Dog & Duovet
Operaţie Play Dog & Duovet

Operaţie Play Dog & Duovet
Operaţie Play Dog & Duovet

Operaţie Play Dog & Duovet
Operaţie Play Dog & Duovet

Operaţie - gaură închisă
Operaţie - gaură închisă

Post-operator
Post-operator

Primele poze de adopţie fără handicapSissy in cuşcă la tratament
Primele poze de adopţie fără handicap

Sissy în foster
Sissy în foster

Primele poze de adopţie fără handicap
Primele poze de adopţie fără handicap

În mini-adăpost cu ceilalţi câini
În mini-adăpost cu ceilalţi câini

Poze de adopţie
Poze de adopţie

Poze de adopţie
Poze de adopţie

Înainte de plecare
Înainte de plecare

Sissy în foster în UK
În foster în UK

_______________________________________________________

JANINE, cățelușă cu tulburări neurologice
Femelă, adultă, preluată în 15 mai 2013

Janine a fost găsită învârtindu-se obsesiv în cerc și fără posibilitatea de a-și folosi lăbuța dreaptă din față (video aici si aici). În urma investigațiilor medicale a reieșit că nu este vorba de o fractură la picior, iar suspiciunea de jigodie, care ar fi putut cauza tulburările neurologice, nu a fost confirmată, testul ieșind negativ. Cel mai probabil, Janine a fost lovită pe partea dreaptă și a suferit o traumă severă care i-a afectat sistemul nervos și a rezultat în tulburări neurologice definitive.

Update 1 decembrie 2013: Janine se află în Germania, la familia de adopție, aceeași familie care a contribuit financiar pentru achitarea cheltuielilor necesare efectuării RMN-ului și celorlalte investigații medicale. Rezultatele au indicat o acumulare de lichid la nivel cranian, cu imposibilitatea de a fi operată în Timișoara. Familia din Germania a decis preluarea lui Janine în starea în care se afla, cu asumarea intervențiilor medicale ulterioare. Medicii veterinari specialiști din Germania au spus ca RMN-ul trebuie repetat după 3 luni de tratament medicamentos , pentru a putea observa o evoluție medicală.  Deși în România  a fost un câine dificil care nu suporta persoanele străine, la noua casă din Germania, înconjurată de iubirea și generozitatea familiei, Janine s-a adaptat imediat și s-a dovedit a fi o cățelușă tolerantă, atât cu oamenii cât și cu ceilalți doi câini ai familiei de adopție. Mulțumim întregii familii din Germania pentru extraodinara șansă oferită lui Janine.

Update 18 octombrie 2013: Rezultatele analizelor de sânge sunt bune, încă așteptăm un diagnostic final în urma interpretării RMN-ului, o schemă de tratament și eventual variantele de operație, dacă există.

Update 10 octombrie 2013: Janine a fost o fetiță cuminte la RMN, așteptăm rezultatul și interpretarea lui.

Update 1 octombrie 2013: Datorită unei donații generoase din partea unei doamne cu suflet mare, Janine va fi programată în zilele care urmează la RMN, urmând să vedem dacă are într-adevăr o tumoare cerebrală, așa cum suspectăm. Vom reveni cu interpretarea RMN-ului și cu speranța că, dacă lucrurile merg bine, Janine își va găsi locul ei într-o căsuță plină de afecțiune, în Germania. În numele lui Janine, întreaga echipă Pet Hope mulțumește doamnei care făcut posibilă acoperirea costurilor investigației RMN.

Update 1 septembrie 2013: În momentul de față, după tratament, Janine își folosește toate cele patru lăbuțe, însă continuă să se învârtă în cerc, atunci când aleargă, când este bucuroasă sau când este supărată. Nu pare să sufere când are acest comportament, iar noi am epuizat toate variantele de diagnostic si tratament. Am luat în considerare varianta unei tumori cerebrale, însă pentru confirmare am avea nevoie de un RMN care costă în jur de 150 euro și ar trebui identificat un medic veterinar care să opereze pe creier.

Update 28 iulie 2013: Janine a confirmat dificultățile de comportament pe care le suspectam în special datorită condiției sale medicale: nu tolerează bărbații pe care nu îi cunoaște și sare să îi muște de picior, nu suportă să fie ridicată în brațe și latră destul de insistent. Cu toate acestea, fiind un câine de talie mică, poate fi ținută sub control atunci când se manifestă ciudat, iar cu persoanele pe care le cunoaște s-a dovedit a fi cea mai scumpă și dulce cățelușă. Janine este disponibilă pentru adopție.

_______________________________________________________

MARY, lovită de mașină, fracturi multiple
Femelă, adult, preluată în 15 martie 2013

Mary a fost găsită în mijlocul străzii, incapabilă să se miște după de ce a fost lovită de mașină. Diagnosticul a fostul unul sumbru, traumă severă la cap, capacitate vizuală redusă până aproape de orbire, multiple fracturi și maxilarul rupt. Am făcut tot ce a fost posibil pentru ea, încet, încet și-a revenit după operație, însă a rămas un câine sensibil, cu dureri, care are nevoie de o atenție deosebită. Click aici pentru a vizualiza comentariile de pe Facebook.

Update 1 decembrie 2013: Operația de înlăturare a tumorii axiale (noua problemă de sănătate) a fost foarte grea deoarece tumora era infiltrată până la coaste. Deși tăietura a fost mare și adâncă, recuperarea lui Mary a decurs mai bine decât ne așteptam. În ciuda revenirii ei rapide, din păcate, rezultatul biopsiei  a indicat un mastocitom de gradul 1, cu șanse crescute de recidivă.  Cu toate acestea,  familia din Marea Britanie, care și-a manifestat dorința de a o adopta chiar înainte de aflarea diagnosticului, a vrut să meargă mai departe cu procesul de adopție și să-i ofere o viață cât mai frumoasă, indiferent cât timp va mai avea la dispoziție. În prezent, Mary se află în Marea Britanie.

Update 18 octombrie 2013: Din păcate, Mary se confruntă cu o noua problema medicală. Am observat o gâlmă sub braț, i-am făcut o radiografie și se pare că are o tumoră, dar fără metastază. Marți, 22 octombrie 2013 este programată pentru operație așa că are nevoie de toate gândurile voastre bune.

Update 1 octombrie 2013: Lui Mary i s-a scos cerclajul care îi fixa maxilarul și a fost sterilizată. În prezent se recuperează după intervențiile medicale și se pare că există șanse să fie adoptată în Anglia, chiar în acest an. Îi ținem pumnii și revenim cu noutăți.

Update 16 iulie 2013: Mary încă nu și-a găsit stăpânul care să își dorească sa o ia acasă, măcar temporar. Pe lângă cazare sau adopție, căutăm persoane inimoase dispuse să doneze pentru acoperirea costurilor de sterilizare. Orice contribuție pentru adunarea celor 85 lei necesari, este binevenită.

Update 3 iulie 2013: Mary se simte un pic mai bine, însă avem nevoie disperată de cazare temporară pentru ea sau de o familie care să o ia în îngrijire. Mary va rămâne cu deficiențe severe de vedere pentru tot restul vieții. De asemenea este apreciată orice contribuție la cheltuielile medicale care nu au fost acoperite în întregime.

_______________________________________________________

LISA 2, teckel cu tumori
Femelă, adult, preluată în 10 aprilie 2013

Cazuri specialeAm ales numele Lisa 2 pentru această bătrânică deoarece este a doua oară când ne confruntăm cu un caz atât de grav și de înduioșător. Cățelușa teckel a fost abandonată în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, plină de tumori și cu probleme evidente la picioarele din spate. Am găsit-o udă, tremurândă și cel mai probabil lovită de mașină. Deocamdată starea ei de sănătate este incertă, sperăm din tot sufletul să nu fie vorba de un cancer deja răspândit în tot corpul. Lisa este programată pentru investigații suplimentare, urmând să vă ținem la curent cu diagnosticul ei și variantele de tratament.

Update 1 octombrie 2013: Lisa are o nouă familie de adopție în Germania, este fericită și îngrijită, cu siguranță a uitat incidentul în care a fost ținta unei pisici dificile care nu dorea să o accepte în cadrul familiei.

Update 16 iulie 2013: Lisa a fost adoptată în Germania, însă din păcate, pisica familiei de adopție a manifestat porniri agresive împotriva ei, iar doamna care a solicitat-o pe Lisa a fost nevoită să o returneze deoarece se temea ca pisica să nu îi facă rău. Deocamdată Lisa se află în foster în Germania, în așteptarea unei noi familii fără pisici agresive :)

Update 11 iunie 2013: Lisa 2 este disponibilă pentru adopție, se simte foarte bine din punct de vedere al sănătății, a luat în greutate și acum se alintă făcând nazuri la mâncare. Îi place doar hrana umedă, din conservă, iar fiindcă noi o considerăm prințesa noastră, ne conformăm și facem așa cum vrea ea. La cei 10 ani +, Lisa 2 are nevoie de foarte multă afecțiune din partea viitorului stăpân, și dacă se poate, o casă cu o curte mică, ar fi perfect.

Update 10 mai 2013: Lisa 2 se recuperează după operația de extirpare a tumorilor și după intervenția impusă de diagnosticul de piometru. Cancerul nu a fost confirmat, însă cheltuielile cu tratamentele ei medicale au atins deja suma de 300 ron.

_______________________________________________________

POOKY, demodex avansat
Mascul, adult, preluat în 13 februarie 2013

Cazuri speciale

Pooky a fost preluat cu o formă generalizată de demodecie. Boala este parazitară, pe fondul unei imunități foarte scăzute. Pooky avea leziuni extinse, pe tot corpul, pielea inflamată, plină de cruste si suprainfectată. Pooky mirosea extrem de urât, rânced, și se scărpina agresiv din cauza măncărimilor cauzate de boală. Cel mai probabil, porțiunile de corp afectate de demodecie erau dureroase deoarece Pooky avea atitudinea unui câine într-o profundă suferință. Cu tratament de lungă durată și cu multă răbdare, Pooky a început să-și revină, pielea și blănița lui dobândind un aspect mai aproape de normalitate.

Update 1 octombrie 2013: Pooky s-a dovedit a fi un mare norocos deoarece acum este îngrijit și iubit de familia sa de adopție din Germania.

Update 16 iulie 2013: Cu puțin noroc, Pooky s-ar putea să fie preluat în foster, în luna august, în Germania. Îi ținem pumnii și sperăm că asta e drumul spre o meritată adopție reușită.

Update 11 iunie 2013: Pooky este 100% sănătos și disponibil pentru adopție. Rezultatele tuturor celor 3 testări la demodex au ieșit negative, așa că, ghemulețul de blană de 7 kg așteaptă persoana potrivită de care să se atașeze. Este un cățel iubitor, însă doar cu persoanele pe care le cunoaște, în rest dovedindu-se a fi puțin fricos si reticent. Având în vedere prin câte a trecut, îl înțelegem perfect pe Pooky și credem că în curând vom găsi familia care îl va lua acasă.

_______________________________________________________

Damon, jumătate de lăbuță lipsă
Mascul, adult, preluat în 23 aprilie 2012

Damon a fost găsit hoinărind cu jumătate dintr-o lăbuță din față complet tăiată. Prinderea lui a decurs destul de greu, iar după capturare a primit tratament pentru a evita extinderea unei infecții. La momentul respectiv nu s-a impus o intervenție chirurgicala, însă ulterior, deși a primit toate îngrijirile necesare, lui Damon i-a fost amputată întreaga lăbuță stângă. În ciuda durerilor prin care a trecut, Damon a rămas un cățel vesel, care a acceptat foarte ușor să meargă doar în 3 picioare, iar caracterul său de aur i-a adus o familie iubitoare care nu-și imaginează viața fără el.

Damon după operație și recuperare, la începutul unei noi vieți:

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.