Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Sterilizări Campanii de informare

Campanii de informare

În atenția cabinetelor veterinare și a pet-shop-urilor din Timișoara
18 iunie 2021

Conform noilor regulamente de deținere a animalelor de companie pe raza Municipiului Timișoara votate în CL în luna mai 2021, cabinetele veterinare și pet-shop-urile sunt chemate și prin intermediul legislației să se alăture efortului de reducere a numărului animalelor nedorite pe domeniul public, dar și de a obține o bunăstare ridicată a animalelor de companie deținute.

"Cabinetele Veterinare/Pet Shop-urile care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Timișoara trebuie să afișeze/distribuie materiale informative cu privire la obligațiile legislative ale deținătorilor de animale de companie (în conformitate cu Anexa);
Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă între 1.000 si 1.500 lei.

Anexa o puteți descărca de aici.

Vă mulțumim în avans în numele comunității

__________________________________

Stop abandonului!
Campanie derulată în perioada 15 iunie - 15 decembrie 2013

Abandonul puilor sugari este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea!

Despărțirea puilor de mamă până la vârsta de 8 săptămâni și abandonul acestora constituie infracțiune și se pedepsește conform Legii nr 205/2004 cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 ron la 10.000 ron.

Facem apel către toți cetățenii care nu doresc animale fără stăpân pe stradă, să pună la dispoziția instituțiilor abilitate orice informație cu privire la persoanele care abandonează animale pe domeniul public sau pe proprietățile private.

De ce trebuie reclamate persoanele care abandonează pui de animale?
Astfel de persoane reprezintă principalii responsabili pentru înmulțirea animalelor fără stăpân. Primăria Timișoara și asociațiile de protecție a animalelor au sterilizat sute de animale fără stăpân, însă dacă abandonurile continuă, vor exista pe stradă mai mulți pui decât pot fi sterilizați.

Cine achită nota de plată pentru nepedepsirea abandonului de animale?
În primul rând cetățenii timișoreni plătitori de taxe și impozite. Primăria plătește lunar un serviciu de ecarisaj, iar cu cât abandonurile vor fi mai multe, cu atât activitatea ecarisajului va fi mai mare.

Stop abandonului
5 pui de căţel de câteva zile abandonaţi într-o găleată, preluaţi de asociaţia noastră

Stop abandonului
4 pui de pisică abandonaţi într-o cutie în acelaşi loc în care cu o saptămână înainte fusese abandonat alt cuib de pisici, preluaţi de o iubitoare de animale

De ce nu preiau asociațiile de protecție a animalelor puii abandonați?
Pentru că îngrijirea unui singur pui, doar în primele 30 de zile de la preluare, costă în jur de 50 de euro. La aceste cheltuieli se adaugă costurile de hrană, cazare și întreținere, pe termen nelimitat, în caz că puiul nu este adoptat. Asociațiile de protecție a animalelor supraviețuiesc financiar din donațiile private, iar astfel de cheltuieli sunt mult prea mari pentru a fi suportate pe scară largă (abandonurile sunt semnalate zilnic).

De ce nu sunt adoptați direct puii abandonați?
Rata adopțiilor în Timișoara este în scădere deoarece majoritatea iubitorilor de animale au deja două sau mai multe animale, preluate de cele mai multe ori din situații de abandon. Soluția este oprirea abandonului, nu oferirea puilor spre adopție. De asemenea, adopțiile internaționale, către Germania sau Anglia au înregistrat o scădere dramatică datorită miilor de pui trimiși din România, fără a se opri sursa înmulțirii acestora.

Ce trebuie să fac dacă vreau să reclam un abandon?
În primul rând trebuie să aveți cât mai multe date despre persoana care a abandonat puii: semnalmentele acesteia, numărul mașinii sau alte date de identificare. În absența acestor date, șansele pedepsirii infracțiunii sunt foarte mici. Asociația Pet Hope Timișoara vă poate spriji cu asistență legală pentru reclamarea unui abandon, însă demersul va fi în numele dumneavoastră. Asociația noastră nu își asumă reclamații anonime.

Unde trebuie să fiu atent dacă suspectez un viitor abandon?
Atenție la vecinii dumnevoastră care au femele nesterilizate, iar puii dispar miraculos. Semnalați de asemenea situațiile în care stăpânul permite vagabondajul animalelor. În Timișoara, din septembrie 2013, orice posesor de animal fără pedigree nesterilizat este pasibil de o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 ron, astfel că veți putea semnala orice astfel de caz.

Ce pot face pentru a preveni un viitor abandon?
Povestiți cunoscuților despre sterilizarea animalelor și despre beneficiile acesteia. Sterilizarea animalelor este o intervenție chirurgicală sigură care scutește animalul de povara sarcinii nedorite. Dacă proprietarulul animalului nu își permite sterilizarea animalelor, se poate înscrie pe o listă de așteptare Pet Hope sau poate semnala Primăria Timișoara că este un caz social și solicită gratuitate.

De ce este considerat abandonul puilor ca un act de cruzime împotriva animalelor?
Majoritatea covârșitoare a puilor abandonați nu supraviețuiesc separării timpurii de mamă. Abandonul puilor sugari este de fapt o crimă mascată, o formă de ucidere lentă. Abandonul puilor nedoriți nu crește șansele puilor, ba din contră, le provoacă chinuri îngrozitoare, reprezentând un comportament condamnat în egală măsură, de lege, de morală și de religie. Cei care abandonează puii sugari nu sunt buni creștini, ci infractori care mai devreme sau mai târziu vor fi surprinși si vor plăti cu închisoarea sau cel puțin cu o amendă penală.  

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.