Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Sterilizări Apel pentru sterilizare

Apel pentru sterilizare

Până când?
Apel către societatea civilă
07 august 2014

Facem un apel către posesorii de animale de companie: Nu vă mai lăsaţi animalele de companie să se înmulţească necontrolat! Dacă ştiţi că nu aveţi ce să faceţi cu puii nu mai lăsaţi femela să se înmulţească şi să fete! Iar pui pentru adopţie sunt destui, nu ducem lipsă, nu mai trebuie să se nască alţii!

Situaţia devine tot mai insuportabilă, zilnic primim apeluri legate de pui de câine sau pisică abandonaţi în cutii, în saci, în pungi pe spaţiul public. Chiar dacă am avea o armată de asociaţii şi iubitori de animale, nu am face faţă ritmului în care domniile voastre abandonează!

STERILIZAŢI-VĂ ANIMALELE DE COMPANIE! Există campanii de sterilizări la preţuri reduse, luaţi legătura cu noi sau cu alte asociaţii şi vă dăm toate informaţiile de care aveţi nevoie!

FENOMENUL VAGABONDAJULUI TREBUIE SĂ ÎNCETEZE! Dacă e câinele dumneavoastră NU are ce să caute singur pe stradă!

Facem şi un apel către cei care ar trebui să aplice legea: Vrem să vedem şi noi măcar o amendă pentru adandon şi una pentru vagabondaj! Domniile voastre au dat măcar una până în prezent? Responsabilitatea faţă de populaţie e la domniile voastre, nu la noi!

Câteva zeci de oameni din Timişoara se chinuie, voluntar şi în timpul liber să repare situaţia pe care domniile voastre o creaţi! Până când? Cât credeţi că vom mai putea să adunăm noi şi colegii noştri animalele pe care le aruncaţi în stradă?

_________________________________________________________

Scrisoare deschisă către medicii veterinari din Timişoara
16 aprilie 2013

Ne adresăm dumneavoastră, medicilor veterinari din Timișoara, în contextul în care, în 14 martie 2013, a fost votată o Hotărâre a Consiliului Local Timișoara prin care s-a introdus sterilizarea obligatorie a câinilor metiși și a celor de rasă, însă fără pedigree. În cazul nerespectării acestei prevederi a legii locale, deținătorii de câini nesterilizați riscă o amendă între 500 și 1.000 ron. Sunt exceptați  de la sterilizare câinii utilitari și animalele cu probleme de sănătate, a căror condiție medicală nu permite realizarea unei operații de sterilizare. În concluzie, în următoarele 6 luni (timp acordat de Primăria Timișoara), toți stăpânii de câini metiși și rasă fără pedigree își vor steriliza animalele.

În ultimele săptămâni, în special după apariția acestei hotărâri, asociația noastră a fost întrebată de foarte multe ori care este costul unei sterilizări și care sunt cabinetele veterinare pe care le recomandăm (cu numele medicilor care operează). Așadar, dacă doriți ca numele dvs sau al cabinetului dvs să fie trecut pe o lista a asociației noastre, listă care să fie diseminată deținătorilor de animale, vă rugăm să ne trimiteți costul standard unei operații de sterilizare (eventual costurile suplimentare cele mai frecvente, pentru investigații suplimentare opționale, de exemplu ecografie abdominală înainte de operație). Alături de costul operației, vă rugăm să menționați numele medicilor veterinari care pot efectua astfel de intervenții (în cazul unei clinici), programul de lucru și adresa cabinetului (cu precizarea zonei/cartierului deoarece mulți deținători vor să meargă la un cabinet apropiat de casă).

De asemenea lansăm un apel către medicii veterinari care sunt dispuși să ofere reduceri de preț pentru deținători care doresc să se conformeze legii, însă nu își pot permite costurile unei intervenții sau au mai multe animale de sterilizat. În cazul în care doriți să vă implicați pentru sprijinirea comunității, pentru reducerea șanselor de abandon a animalelor și pentru reducerea numărului de câini fără stăpân, vă rugăm să ne transmiteți modalitatea în care puteți aplica reduceri de preț și dacă oferiți un număr de sterilizări gratuite, lunar, pentru cazurile sociale (chiar și o singură operație oferită este de mare ajutor).

În egală măsură apelăm la bunăvoința dumnevoastră ca, în cazul în care, se adresează cabinetului dvs deținători care ar dori să își sterilizeze animalul, însă sub nici o formă nu pot achita costurile, să transmiteți asociației noastre contactele respectivului deținător. În funcție de resursele de care dispunem, vom întocmi o listă de așteptare pentru acordarea de sterilizări gratuite și cofinanțări pentru sterilizare, deținătorilor lipsiți de posibilități financiare sau cu mai multe animale (asociația noastră va evalua în prealabil cererile de sterilizare, dacă sunt îndeplinite condițiile pentru gratuitate sau nu).

Medicii veterinari care au amabilitatea și disponibilitatea de a ne transmite informațiile de mai sus vor fi promovați de către asociația noastră, atât pe site-ul www.pethope.ro , pe rețetele de socializare, cât și în întâlnirile directe cu deținătorii de animale. Informațiile privind costurile și numele medicilor vor fi integrate într-un catalog al medicilor veterinari din Timișoara.

Medicii veterinari ne pot transmite informațiile solicitate la adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau telefonic, la numerele  0723.004.769 sau 0752.392.444.

Descărcați aici formularul de informare privind costurile sterilizărilor în cabinetul dvs veterinar
Persoana de contact : Preşedinte Pet Hope, Alina Văcaru
Telefon: 0723 004 769

Scrisoarea deschisă reflectată în massmedia
Ziua de Vest
: Ajutați-ne cu informații, în scopul sterilizării câinilor | 17 aprilie 2013
West City Radio
: Pet Hope caută medici veterinari pentru a steriliza câinii... | 17 aprilie 2013
Tion.ro
: Pet Hope caută medici veterinari care să sterilizeze câinii... | 16 aprilie 2013
Actualități.net
: Pet Hope caută medici veterinari care să sterilizeze metiși | 16 aprilie 2013
Ora de Timiș
: Se caută medici veterinari... | 16 aprilie 2013
PressAlert
: Bază de date cu medici veterinari pentru proprietari... | 16 aprilie 2013
Realitatea.net
: Pet Hope caută medici veterinari care să sterilizeze câinii... | 16 aprilie 2013

_________________________________________________________

“Legalizează-ți prietenul!”, sterilizează-ți animalul de companie

Update ianuarie 2017:

Ultimele tarife si detalii le găsiţi pe site-ul Pieces of Heaven: Click aici pentru a accesa site-ul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Update decembrie 2013:

Datorită succesului de care s-a bucurat în rândul proprietarilor de câini si pisici, campania "Legalizează-ți prietenul!" se prelungește până în 1 aprilie 2014!

Deși contextul legislativ valabil la începutul campaniei de sterilizare s-a schimbat semnificativ, proprietarii de animale au înțeles că sterilizarea patrupedelor este benefică și nu trebuie făcută doar de frica amenzilor. Medicii veterinari implicați în campanie doresc să ajute în continuare familiile care au nevoie de reduceri la prețurile standard, contribuind astfel la stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor. Prețurile prezentate mai jos și valabile încă de la începutul campaniei, din luna iunie 2013, rămân neschimbate, persoanele dornice să se înscrie în program fiind rugate să o contacteze pe Raluca Ceaușu, la numărul de telefon 0721.707.111 sau la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Update septembrie 2013:

Campania "Legalizează-ți prietenul!" se prelungește până la data de 1 decembrie 2013!

Proprietarii care nu își sterilizează animalele de companie riscă amenzi usturătoare. Citește aici cele mai recente declarații ale primarului Timișoarei, Nicolae Robu, cu privire la acest subiect.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 iunie - 1 septembrie 2013

Asociația Pet Hope, în calitate de partener al campaniei “Legalizează-ți prietenul!” lansată de Asociația Pieces of Heaven, încurajează proprietarii de animale să sterilizeze patrupedele fără pedigree și să le înregistreze la Primăria Timișoara, respectând astfel Hotărârea Consiliului Local care prevede amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoanele care ignoră noile reguli privind deținerea animalelor de companie.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local 146/14.03.2013 privind stabilirea unor măsuri pentru gestionarea câinilor cu şi fără stăpân din municipiul Timişoara şi a animalelor de companie, deținătorii de animale fără pedigree au obligația sterilizării acestora până cel târziu în luna septembrie a anului 2013. Pe lângă sterilizarea animalelor fără pedigree, în Timișoara, orice proprietar de animal de companie, de rasă sau nu, trebuie să își identifice patrupedul prin microcipare și să îl înregistreze în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara.

În acest context, Asociația Pieces of Heaven desfășoară o campanie de aducere în legalitate a animalelor de companie, prin acordarea de reduceri semnificative la prețurile pentru operațiunile necesare înregistrării obligatorii la Primăria Timișoara a oricărui animal de companie din orașul nostru.

În colaborare cu unul dintre cele mai bune cabinete veterinare din Timișoara, Asociația Pieces of Heaven a obținut reduceri de prețuri după cum urmează:

 • Sterilizare câine metis: 60 lei
 • Sterilizare cățea metisă: 85 lei
 • Sterilizare motan metis: 55 lei
 • Sterilizare pisică metisă: 70 lei

Sterilizare câine de rasă:

 • Între 5 și 10 kg: 115 lei
 • Între 10 și 20 kg: 120 - 150 lei
 • Între 20 și 40 kg: 160 - 180 lei
 • Peste 40 kg: 190 - 230 lei

Sterilizare cățea de rasă:

 • Între 5 și 10 kg: 140 - 160 lei
 • Între 10 și 20 kg: 170 - 180 lei
 • Între 20 și 40 kg: 190 - 210 lei
 • Peste 40 kg: 220 - 260 lei

Sterilizare motan de rasă: 100 lei

Sterilizare pisică de rasă: 140 lei

Legalizeaza-ti prietenul

Legalizeaza-ti prietenul

Alte operațiuni necesare înregistrării animalului de companie*:

 • Microcip: 20 lei
 • Vaccinare: 35 lei
 • Deparazitare internă: 1,5 lei/ buc/10 kg
 • Deparazitare externă: între 20 și 40 lei în funcție de greutatea animalului
 • Carnete de sanatate – GRATUIT

* prețuri valabile dacă sunt achiziționate cel puțin 3 servicii din cele enumerate mai sus, inclusiv sterilizarea

Descarcă aici lista completă a tarifelor


Întrebări frecvente

Care este numele cabinetului unde vor avea loc sterilizările și operațiunile de microcipare, vaccinare și deparazitare?
Cabinetul veterinar partener al campaniei “Legalizează-ți prietenul!” este Maxivet, prin medicii veterinari Adrian Guiu si Mihai Druga.

Cât durează campania “Legalizează-ți prietenul!”?
Ultima zi de reduceri în cadrul campaniei este 1 decembrie 2013.

De ce există diferențe de preț între câinii metiși și cei de rasă?
Atât Asociația Pieces of Heaven, cât și partenerii ei în această campanie, încurajează și ajută în mod special familiile care au adoptat un câine metis. Nu există diferențe în calitatea actului medical și nici în calitatea materialelor folosite, medicii veterinari s-au arătat dispuși să renunțe la contravaloarea manoperei în cazul sterilizării câinilor metiși.

În cazul câinilor de rasă, există diferențe între prețurile practicate în cadrul campaniei și cele practicate în mod normal?
Da, chiar și în cazul animalelor de rasă, reducerile sunt semnificative față de prețul standard, în afara campaniei  “Legalizează-ți prietenul!”.

Cum se stabilește dacă un câine este de rasă sau nu?
În funcție de înscrisul medicului veterinar pe carnetul de sănătate al animalului.

Cum procedez dacă vreau să beneficiez de prețurile promoționale?
Prețurile de mai sus sunt valabile doar în condițiile în care faceți parte din campania “Legalizează-ți prietenul!”. În acest sens, puteți să sunați la numărul de telefon 0721.707.111 sau să scrieți un mesaj la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru validarea participării în program aveți nevoie de confirmarea coordonatoarei Raluca Ceaușu, alături de data și ora programării, stabilită de aceasta.

Dacă vreau să sterilizez animalul de companie și nu îmi permit să plătesc nici macar prețul minim promoțional, pot să primesc ajutor?
În măsura resursele financiare disponibile va fi întocmită o listă de solicitări aferente cazurilor sociale, iar echipa Asociației Pieces of Heaven va hotărî situațiile în care se vor oferi operații gratuite.

Cum voi fi ajutat concret să intru în legalitate cu animalul de companie?
Pe lângă prețurile promoționale, Asociația Pieces of Heaven va completa împreună cu dvs cele 2 documente necesare înscrierii patrupedului în cadrul Registrului animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara, și anume: Adeverința medicală de sterilizare și Declarația proprietarului.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un animal de companie pentru a fi înscris în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara?

 • Să fie microcipat
 • Să fie vaccinat
 • Să fie deparazitat intern și extern
 • Să fie sterilizat dacă este fără pedigree
 • Să aveți acordul Asociației de proprietari și al vecinilor pentru deținerea animalului

Care sunt riscurile la care mă expun dacă nu respect Hotărârea Consiliului Local Timișoara?
Amenzii pentru nesterilizarea animalului (între 500 și 1.000 lei) se adaugă alte amenzi (între 800 și 1.000 lei) pentru deținerea unui animal de companie fără carnet de sănătate sau fără acordul Asociației de proprietari sau fără a fi înscris în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara.

Cum pot fi prins că nu am respectat Hotărârea Consiliului Local Timișoara?
Orice vecin, cunoscut sau persoană care știe că dețineți un animal de companie poate să vă facă o sesizare și veți fi expus controlului instituțiilor abilitate. De asemenea, atunci când vă aflați cu animalul de companie pe domeniul public, sunteți pasibil de control (sunteți obligat să aveți asupra dvs o copie a carnetului de sănătate al animalului, cu mențiunea că a fost sau nu sterilizat).

Există excepții de la obligativitatea sterilizării animalelor fără pedigree?
Da, puii care nu îndeplinesc vârsta sterilizării, animalele bolnave (declarate de medicul veterinar că au o afecțiune de sănătate care nu permite operația de sterilizare) și câinii certificați ca fiind utilitari.

Unde pot citi prevederile Hotărârii Consiliului Local Timișoara?
Pentru a parcurge întreg HCL-ul și anexele lui, click aici

Cum procedez dacă vreau să donez pentru sponsorizarea unei sterilizări la preț promoțional?
Dacă vreți să ajutați un caz social, vă rugăm să o contactați pe coordonatoarea programului, Raluca Ceaușu, la numărul de telefon 0721.707.111 sau la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Copyright@Pet Hope2013

Campania reflectată în massmedia:
PressAlert: Legalizează-ți prietenul, campanie pentru sterilizarea animalului... | 17 iunie 2013
Ora de Știri: Pet Hope susține campania "Legalizează-ți prietenul" | 17 iunie 2013
Atitudinea: Legalizează-ți prietenul, sterilizează-ți animalul de companie | 17 iunie 2013
West City Radio: Pet Hope susține campania "Legalizează-ți prietenul" | 17 iunie 2013
AgerPres: Legalizează-ți prietenul, sterilizează-ți animalul de companie | 17 iunie 2013
Gazeta de Agricultură: "Legalizează-ți prietenul" | 18 iunie 2013

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.