Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Legal Raportează un abuz

Raportează un abuz

În măsura în care deveniți martorii unui abuz sau cruzimi împotriva animalelor puteți proceda în felul următor:

  • Sunați la 112 și rețineți, dacă se poate, făptuitorul, până la momentul ajungerii la fața locului a organelor de poliție. Util este să implicați și alte persoane aflate în apropiere, care să poată corobora faptele de abuz/cruzime raportate. Nu este necesar să existe alți asemenea martori , însă existența lor este utilă organelor de cercetare penală în majoritatea cazurilor. Dacă nu doriți să apelați la 112, aveți posibilitatea de a vă deplasa, împreună cu restul martorilor (dacă există),  până la secția de poliție de proximatate, pentru a da o declarație scrisă care va sta la baza începerii cercetării penale.
  • Dacă aveți posibilitatea, filmați sau înregistrați în orice altă formă disponibilă, fapta, pentru a facilita cercetarea penală.
  • Încercați să rețineți cât mai multe detalii despre făptuitor, în așa fel încât poliția să-l poată identifica cât mai facil (descriere detaliată, număr și culoare autoturism, adresa la care locuiește etc).
  • În măsura în care apreciați că animalul supus abuzului sau cruzimilor necesită grijă medicală (urgentă de cele mai multe ori), apelați la serviciile unui medic veterinar sau încercați să identificați o asociație de protecția animalelor care să vă poată sprijini. Vă informăm însă că există posibilitatea ca asociațiile de profil să nu poată interveni prin preluarea animalului din cauza activității deja copleșitoare pe care o desfășoară zi de zi, a lipsei de fonduri și personal, a lipsei de spațiu necesar sau a transportului. În astfel de situații, eforturile dvs. personale pot face diferența între viața sau moartea unui animal, în chinuri inimaginabile sau în condiții umane.
  • În funcție de evoluția stării animalului supus agresiunii, obțineți de la medicul veterinar curant o adeverință explicativă sau un certificat medico-legal, pe care să le depuneți ulterior la dosarul organelor de cercetare penală (aceste documente sunt utile pentru încadrarea faptei).
  • Dacă întâmpinați reticență din partea organelor de poliție, aduceți-le la cunoștință că agresiunile împotriva animalelor reprezintă infracțiuni, reglementate de Legea nr. 205/2004 pentru protecția animalelor, motiv pentru care rolul lor trebuie să fie la fel de activ în identificarea și sancționarea făptuitorului ca în cazul oricărei alte infracțiuni.
  • Depuneți plângerea/sesizarea/reclamația depusă la organele de poliție și la DSVSA, având în vedere competențele sale legale de aplicare a Legii nr. 205/2004 de protecție a animalelor.
  • Dacă actul de cruzime/abuz a fost finalizat cu decesul animalului, duceți de urgență cadavrul la DSVSA în vederea constatării cauzelor decesului (în cazurile de otrăvire a animalelor, transportul cadavrului la DSVSA în cel mai scurt timp posibil este esențial ).
  • Verificați staduiul de rezolvare a plângerii/sesizării/reclamației dvs. periodic, până la soluționarea definitivă.
  • Implicați mass-media în vederea mediatizării cazului cu scopul conștientizării populației asupra consecințelor legale a cruzimilor și agresiunilor împotriva animalelor.

Asociația noastră este adesea sesizată de cetățeni care observă abuzuri împotriva animalelor însă, din nefericire, majoritatea sesizărilor formulate de noi s-au finalizat fără sancționarea făptuitorului, în cele mai multe cazuri din cauza lipsei suficiente de probe. De aceea strângerea de probe (în special declarațiile martorilor vizuali, filmările, înregistrările) este de o importanță covârșitoare. Din acest motiv vă rugăm să nu lăsați asemenea cazuri nedocumentate temeinic și nepedepsite, în măsura în care vă confruntați cu ele.

Dacă alegeți să le ignorați, din orice motiv, asemenea acte de agresiune și de cruzime se vor perpetua, atât împotriva animalelor cât și împotriva membrilor comunității locale, începând cu copiii și seniorii, care sunt cei mai vulnerabili.

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.