Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

_______________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

_______________________________

Home Legal Poliția Animalelor

Poliția Animalelor

Informații cu privire la activitatea Poliției Animalelor

”Poliția Animalelor” Timiș
mod de lucru
27 iunie 2021

Am primit următoarele informații legate de mult așteptata activitate a ”Poliției Animalelor” Timiș:

Structurile respective din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene se numesc ”Biroul pentru Protecția Animalelor” (BPA) și sunt formate din sub 10 angajați pe județ.

Pentru a ajunge un caz la BPA trebuie completat ”Formularul trimitere petiție” pe site-ul Poliției Române: Click aici pentru a accesa formularul

BPA se ocupă de aplicarea tuturor legilor referitoare la protecția animalelor domestice. Pentru animalele sălbatice organul abilitat este Garda de Mediu.

În cazul în care sesizarea reprezintă o urgență - un animal în pericol iminent - trebuie sunat la 112. Conform legii, Poliția Romană, NU doar BPA, poate emite ordin de plasare în adăpost, adică preluarea animalului în pericol iminent. BPA investighează ulterior cazul pentru a determina acțiunile care se impun. Din păcate în momentul de față Consiliul Județean Timiș nu are un centru de preluare pentru aceste animale confiscate pe baza ordinelor de plasare în adăpost, așteptăm vești în acest sens.

Având în vedere numărul redus de angajați încadrați în BPA, Poliția Română, nu doar BPA, ARE atribuții de aplicare a legilor naționale referitoare la protecția animalelor, adică nu trebuie să acceptam replica ”Asta ține de Poliția Animalelor”.

Raportează un abuz

 

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.