Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Informaţii utile Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Am găsit un pui sau un animal pe stradă, de ce nu vin asociațiile pentru protecția animalelor să îl preia?
În Timișoara există o singură asociație pentru protecția animalelor care deține un mini-adăpost autorizat și care funcționează ca punct de tranzit pentru câinii aflați pe lista de adopții internațională. Asociația Pet Hope nu deține un adăpost pentru animale, în consecință nu poate prelua animalele abandonate.
___________________________________________

Asociațiile de protecția animalelor au obligația de veni atunci când sunt chemate?
Nu, asociațiile nu au astfel de obligații. Echipa Pet Hope nu este finanțată de către Primăria Timișoara sau din alte resurse publice, funcționează în regim de voluntariat și are un interval orar bine stabilit în cadrul căruia membrii își aduc contribuția pentru protecția animalelor. La fel ca oricare alți angajați, membri Pet Hope au servicii cu normă întreagă și fac voluntariat în timpul liber, atunci cînd programul le permite.
___________________________________________

Dacă nu pot lua câinii de pe stradă acasă, de ce se mai numesc asociații de protecția animalelor?
Protecția animalelor înseamnă mai mult decât capturarea și adăpostirea animalelor existente pe stradă. Echipa Pet Hope are atribuții de monitorizare a instituțiilor responsabile cu respectarea drepturilor animalelor, se implică activ în elaborarea cadrului legislativ, în acordarea de asistență juridică în cazurile de rele tratamente aplicate animalelor, iar în măsura posibilităților, preia cazuri de urgență, pentru care se asigură tratament medical și se caută familii de adopție.
___________________________________________

Ce fac asociațiile de protecție a animalelor, căci străzile sunt tot pline de câini?
Oricâtă muncă ar depune asociațiile de protecție a animalelor, nu pot concura cu iresponsabilitatea cetățenilor care abandonează animale. Cu alte cuvinte, se abandonează mai mult decât se poate adopta și mai mult decât se poate steriliza, astfel că animalele continuă să se înmulțească. Singura soluție pentru ieșirea din acest impas este sterilizarea tuturor animalelor metise, cu sau fără stăpân, înainte de abandonul repetat al cuiburilor de pui nedoriți.
___________________________________________

Sunt pedepsiți cei care abandonează animale?
De cele mai multe ori nu, pentru că persoanele din jur refuză să ajute poliția și asociațiile de protecție a animalelor cu informații despre cei care abandonează animale. Cei care abandonează animale riscă sancțiuni, însă este nevoie de ajutorul unor cetățeni bine intenționați care să denunțe astfel de gesturi criminale.
___________________________________________

Ce pot face dacă am găsit un pui de câine sau de pisică?
Dacă nu puteţi păstra animăluţul găsit, ideal ar fi ca cel puţin temporar, până la găsirea unui adoptator, să îi asiguraţi patrupedului un minim de siguranţă.
Cazare
- de cele mai multe ori, spaţiul sau existenţa altor animale în casă nu permit luarea unui alt "chiriaş". Chiar şi aşa, pot fi găsite soluţii: întrebaţi cât mai multe cunoştinţe, prieteni, rude, dacă ar putea temporar să îi asigure un adăpost. Puteţi posta poze însoţite de anunţ electronic de adopţie sau de solicitare de cazare temporară pe reţelele de socializare precum Facebook. În special în cazul puilor salvaţi, care sunt mai vulnerabili, nu este indicat să fie duşi în adăposturi unde riscul de boli este foarte mare. La rândul lor, puii salvaţi pot fi purtători de boli, chiar dacă par la început perfect sănătoşi, astfel încât există riscul să contamineze alţi pui sănătoşi din respectivul adăpost. Animalele mari şi vaccinate pe care le aveţi în gospodărie nu sunt nici pe departe atât de expuse riscului de a lua vreo boală de la puiul salvat, chiar dacă nu se poate exclude cu totul această posibilitate. Nu vă faceţi probleme dacă micuţul stă mult timp singur atunci când sunteţi plecat, este doar temporar şi oricum asigurarea unui minim necesar (hrană, apă, adăpost, îngrijire) este mult mai mult decât avea înainte pe stradă.
Hrana
- ideal ar fi să îi luaţi hrană adaptată vârstei şi nevoilor sale. La animăluţele mici este preferabilă hrană umedă, dar puteţi încerca şi cu granule, care au avantajul de a putea fi păstrate multă vreme şi sunt comode la dozare. Întrebaţi la cel mai apropiat pet-shop de mâncarea potrivită, iar dacă nu vă permiteţi achiziţionarea de mâncare adecvată, nu vă faceţi griji, micuţul se va bucura enorm şi dacă îi oferi şi ce rămâne de la masa dvs. Important este să îi asiguraţi suficientă mâncare încât să se poată dezvolta.
Medical
-primul pas este aprecierea stării animăluţului, iar dacă nu vă descurcaţi, ne puteţi contacta şi vă vom ajuta cu sfaturi din experienţa noastră, alături de recomandarea unor medici cu care colaborăm. Trebuie urmărite în primul rând: starea generală a animalului (apatic sau vioi), pofta de mâncare, eventuale semne de boală (secreţii la nas sau ochi, răni, eczeme, vomitat, diaree, tuse, febră). Este important ca, în cazul în care se stabileşte că animalul pare sănătos la prima examinare, să fie deparazitat (intern şi extern) în mod corespunzător. ATENŢIE: deparazitarea trebuie făcută avându-se în vedere vârsta şi greutatea animalului. O doză prea mare de deparazitant sau utilizarea unui produs prea puternic poate fi fatală pentru un pui de câine sau pisică, în special dacă sunt slăbiţi. Ideal ar fi ca puiul să fie văzut de un medic, care să aprecieze doza recomandabilă. Dacă în următoarea săptămână animăluţul nu manifestă vreun semn de boală, acesta poate fi vaccinat de către un medic veterinar. Urmează apoi aşa-numitul rapel care presupune revaccinarea după un anumit interval de timp (2-3 săptămâni la căţei, peste 3 săptămâni la pisicuţe). Rapelul este absolut necesar pentru a asigura formarea corespunzătoare a imunităţii. Este important să nu vaccinam animale bolnave, întrucât li se poate agrava starea şi riscăm să nu se li se formeze anticorpii necesari din cauza existenţei unei alte boli cu care luptă organismul micuţului. Cam la 10 zile după cel de-al doilea vaccin, animăluţul poate fi considerat protejat.
Adopţia
- Pentru a găsi micuţului un stăpân permanent cât mai repede, este recomandabil să faceţi poze reuşite, pe care să le distribuiţi în cât mai multe locuri împreună cu anunţul pentru adopţie. Puteţi încerca la pet-shopuri, cabinete veterinare, pe reţele de socializare de tip Facebook, la prieteni şi cunoştinţe şi nu în ultimul rând pe site-uri specializate precum www.adoptiicaini.ro şi www.adoptiipisici.ro.

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.