Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Informaţii utile

Accesul la documente oficiale

Persoanele interesate de informații oficiale privind situația câinilor fără stăpân pot adresa cereri în baza Legii 544/2001 către autoritățile publice locale si naționale (primării, consilii județene, ministere). Legea 544/2001 permite oricărui cetățean accesul liber la informații de interes public, în mod gratuit, printr-o simplă cerere la care autoritatea are obligația să răspundă în maxim 30 de zile.

_________________________________________

14 octombrie 2013: cerere către Primăria Timișoara prin care anunțăm interesul echipei noastre de a participa la acțiunile și campaniile Primăriei Timișoara care vizează conștientizarea, informarea și  responsabilizarea cetățenilor cu privire la deținerea animalelor de companie și situația câinilor fără stăpân. Citește aici propunerile Pet Hope.

 

14 octombrie 2013: cerere către Primăria Timișoara prin care anunțăm interesul echipei noastre de a participa la recensământul câinilor cu și fără stăpân derulat de către Primăria Timișoara sau în parteneriat cu aceasta, alături de resursele Pet Hope pentru această acțiune.  Citește aici cererea Pet Hope.


25 septembrie 2013: cerere către Primăria Timișoara prin care solicităm numărul operațiilor de sterilizare efectuate de serviciul de ecarisaj și partenerii săi, costurile decontate de către Primărie pentru aceste sterilizări, numărul total de sterilizări asumat de Primărie pentru perioada decembrie 2012 – septembrie 2013, numărul de câini repuși în teritoriu în cadrul aceleiași perioade și etapele prin care trece un câine de la capturare – sterilizare și repunere în teritoriu. Citește aici cererea asociației Pet Hope.

Statusul cererii 25 septembrie 2013: răspuns primit.

În data de 14 octombrie 2013, Primăria Timișoara a răspuns cererii noastre și ne-a furnizat o parte din informațiile solicitate. Citește aici răspunsul primăriei.

 

14 mai 2013: cerere către Primăria Timișoara cu privire la operațiile de sterilizare derulate în adăpostul Danyflor, cheltuielile facturate către Primăria Timișoara pentru materialele sanitare, echipa de medici veterinari timișoreni care operează pro bono și soarta animalelor sterilizate (numărul de crotaliu și locul în care au fost repuși în teritoriu). Citește aici cererea Asociației Pet Hope.

Statusul cererii 14 mai 2013: răspuns primit.

În data de 6 iunie 2013, Primăria Timișoara a răspuns cererii noastre și ne-a pus la dispoziție datele solicitate. După apariția HCL-ului care introduce metoda CSR în managementul canin din Timișoara, au fost realizate 463 de sterilizări, prin programele implementate la Facultatea de Medicină Veterinară sau în cadrul adăpostului public. Pentru a afla medicii care au operat animalele și ce s-a întâmplat cu animalele sterilizate, citește aici răspunsul Primăriei Timișoara.

 

9 aprilie 2013: Cerere către Direcția Sanitar Veterinară Timiș prin care solicităm rezultatele anchetei privind moartea, posibil prin otrăvire, a câinilor din zona Fabricii de Zahăr, Timișoara, caz semanalat institutiei la inceputul lunii aprilie 2013 (numărul câinilor morți, cauzele morții și substanța cu care au fost otrăviți). Citește aici cererea Asociației Pet Hope.

Statusul cererii 9 aprilie 2013: răspuns primit.

În primă fază, Direcția Sanitar Veterinară Timiș ne-a trimis în 12 aprilie 2013 un răspuns conform căruia, instituția nu a avut cunoștință de moartea unor câini la Fabrica de Zahăr din Timișoara.Citește aici documentul.

După discuții telefonice lămuritoare, în data de 20 mai 2013, am primit copia buletinului de analiză  pentru două cadavre expediate de Danyflor. Citește aici cel de-al doilea răspuns al Direcției Sanitar veterinare Timiș.

 

5 aprilie 2013: cerere către Primăria Timișoara cu privire la campania de sterilizare derulată de Fundatia PerspekTIERisch în cadrul adăpostului public gestionat de către SC Danyflor (numărul câinilor sterilizați, mortalitățile înregistrate, perioada de îngrijiri post-operatorii, descrierea crotaliilor folosite, costurile decontate către primărie, situația post-sterilizare a câinilor). Citește aici cererea Asociației Pet Hope.

Statusul cererii 5 aprilie 2013: răspuns primit.

În absența unui răspuns în termen legal (cel târziu 5 mai 2013) din partea Direcției de Comunicare a Primăriei Timișoara și a domnului Ciprian Nyari, responsabilul cu implementarea Legii 544/2001, Asociația Pet Hope a înregistat o reclamație administrativă în care a solicitat din nou răspuns la întrebările inițiale și a cerut sancționarea persoanelor responsabile. Citește documentul aici.

Primăria Timișoara a răspuns reclamației noastre adminstrative anunțându-ne de o eroare a sistemului informatic care a generat lipsa de răspuns la solicitarea noastră. Citește aici documentul trimis de Primăria Timișoara.

Asociația Pet Hope și-a prezentat punctul de vedere cu privire la breșa de comunicare existentă în Primăria Timișoara. Citește aici corespondența Pet Hope cu Primăria.

Cu o întârziere de peste 14 zile de la termenul maxim legal permis, Primăria Timișoara a transmis către Asociația Pet Hope răspunsurile la întrebările formulate în data de 5 aprilie 2003. Citește aici răspunsul Primăriei Timișoara.

 

9 martie 2013: Cerere către Direcția Sanitar Veterinară Timiș prin care solicităm să fim anunțați, în vederea participării, de vizitele și/sau controalele care implică monitorizarea Legii nr.205/2004 modificată prin Legea nr.9/2008, privind protecția animalelor. În mod special, Pet Hope a adus la cunoștința DSV Timiș intenția de a participa la acțiunile organizate la adăpostul societății de ecarisaj gestionat de firma SC Danyflor. Citește aici cererea Asociației Pet Hope.

Direcția Sanitar Veterinară Timiș a luat la cunoștință cererea Pet Hope și ne-a asigurat că vom fi anunțați de vizite și/ sau controale, așa cum am solicitat. Citește aici răspunsul Direcției Sanitar Veterinare Timiș.

Statusul cererii 9 martie 2013: răspuns primit.

 

4 martie 2013: Cerere privind forma finală a Hotărârii Consiliului Local care modifică şi completează Anexa la Hotarârea Consiliului Local nr 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, aşa cum a rezultat în urma votului din şedinţa de Consiliului Local Timişoara, din data de 26 februarie 2013.
Citeşte aici cererea Asociaţiei Pet Hope
.

Deși Hotărârea de Consiliu Local prevede că deținători de mai mult de doi câini și două pisici vor plăti o taxă anuală, în momentul de față, în practică, actul normativ nu poate fi implementat deoarece nu este prevăzut un cuantum al taxei (suma ar putea fi impusă ulterior, printr-o altă Hotărâre a Consiliului Local Timișoara). Asociația Pet Hope nu susține taxa pe mai mult de două animale și o consideră o piedică în procesul de înregistrare a animalelor în Registrul animalelor de companie. Citește aici prevederea Consiliului Local Timișoara cu privire la deținerea a mai mult de 2 câini și două pisici.

Statusul cererii 4 martie 2013: răspuns primit.

 

26 februarie 2013: Cerere privind sesizările înregistrate în anul 2012 de către Primăria Municipiului Timişoara şi către Serviciul de ecarisaj, pentru ridicarea de animale fără stăpân.

Citeşte aici cererea Asociaţiei Pet Hope.

Statusul cererii 26 februarie 2013: răspuns primit.

Conform datelor transmise de către Primăria Timișoara, în anul 2012, au fost înregistrate 463 de sesizări privind câinii fără stăpân. Cererile au fost înregistrate sub diverse moduri: reclamații și sesizări prin Serviciul de Consiliere pentru cetățeni, pe portalul primăriei, prin serviciul Call Center sau prin solicitare telefonică la dispeceratul SC Danyflor (serviciul de ecarisaj). Din cele 436 de sesizări, 300 au fost solicitări telefonice la Danyflor. Citește aici motivele invocate de cetățeni atunci când au formulat o sesizare.

 

26 februarie 2013: Cerere către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş privind evidenţa microcip-urilor declarate de firma SC Danyflor, in perioada 2009 – 2013 în calitate de gestionară a serviciului de ecarisaj.
Citeşte aici cererea Asociaţiei Pet Hope
.

Statusul cererii 26 februarie 2013: răspuns primit.

Punctul 1 al cererii Pet Hope nu a fost soluționat deoarece reprezentanții DSVSA Timiș susțin că nu se află în posesia unei evidențe a microcipurilor declarate de firma SC Danyflor în perioada 2009-2013. Referitor la punctul 2 al cererii Pet Hope, respectiv copiile tabelelor de raportare lunară a efectivelor de câini fără stăpân, acestea ne-au fost transmise de către reprezentanții DSVSA Timiș și pot fi consultate aici.

 

8 februarie 2013: Cerere către Primăria Municipiului Timişoara privind activitatea şi condiţiile din adăpostul public gestionat de S.C. Danyflor.
Citeşte aici cererea Asociaţiei Pet Hope
.

Citește aici raspunsul primăriei privind condițiile de trai ale câinilor în adăpostul Danyflor, modul în care sunt îngrijite animalele și sumele încasate de SC Danyflor (serviciul de ecarisaj) de la bugetul local.

Statusul cererii 8 februarie 2013: răspuns primit.

 

23 noiembrie 2011: Cerere către Primăria Municipiului Timişoara privind condițiile contractuale în care își desfășoară activitatea serviciul de ecarisaj prin SC Danyflor, numărul și situașia câinilor gestionați în perioada 2006 - 2011 și strategia Primăriei privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Citește aici cererea Asociației Pet Hope.

Statusul cererii 23 noiembrie 2011: răspuns primit.

Citește aici contractul încheiat între Primăria Timișoara și SC Danyflor, sumele facturate către Primărie și câți câini au murit sau au fost eutanasiați de către serviciul de ecarisaj.

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.