Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Evenimente Proteste și flashmob-uri

Proteste și flashmob-uri

Eutanasierea nu este o soluție
Flashmob împotriva uciderii animalelor fără stăpân
8 martie 2014

Copyright Claudia BejanSâmbătă, 8 martie 2014, Asociația Pet Hope Timișoara a coordonat un flashmob prin care a atras atenția asupra inutilității și ineficienței eutanasierii câinilor fără stăpân. Mesajul “Ei mor degeaba, problema rămâne” afișat pe un banner de peste 10 m, alături de poze ale animalelor care urmează să fie eutanasiate în adăpostul din Timișoara au impresionat mai multe zeci de persoane care s-au oprit și au vorbit cu participanții la flashmob espre problema animalelor fără stăpân.

Flashmobul, parte a unei serii de proteste și acțiuni la nivel european, a fost organizat în continuarea unei întâlniri a reprezentanților asociațiilor de protecție a animalelor la care au participat peste 25 de persoane implicate în salvarea câinilor fără stăpân.

Mesajul “Ei mor degeaba, problema rămâne” face referire la faptul că metoda eutanasierii nu are niciun impact asupra înmulțirii câinilor de pe stradă, singura soluție pentru împuținarea animalelor fără stăpân fiind oprirea abandonului și sterilizarea masivă a câinilor metiși din gospodării.

“Acțiunea de astăzi a avut un dublu scop: ne-am întâlnit într-un cadru organizat cu colegii din protecția animalelor pentru a stabili diferite strategii de conștientizare a autorităților publice, în special conducerea Primăriei Timișoara, că se află pe drumul greșit în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, iar pe de altă parte, prin flashmobul care a urmat, am urmărit să sensibilizăm publicul larg cu privire la soarta câinilor blânzi care sunt uciși în zadar” a spus Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope.

De mai bine de 3 ani, Asociația Pet Hope Timișoara luptă împotriva metodei eutanasierii animalelor fără stăpân și semnalează de câte ori are ocazia că această abordare nu face decât să încurajeze formarea de haite agresive și înmulțirea câinilor de pe domeniul public. Sterilizarea este mai ieftină, mai eficientă pe termen lung și face dovada unei societăți civilizate.

Protestul reflectat în massmedia:

Timpolis: Voluntarii Pet Hope transmit că eutanasierea nu reprezintă o soluție.. | 10 martie 2014
Tion:
Flashmob la mall împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân... | 8 martie 2014
Opinia Timișoarei:
Ei mor degeaba, problema rămâne | 8 martie 2014
Timișoara online:
Protest la Timișoara împotriva eutanasierii câinilor... | 8 martie 2014
Ora de Timiș:
Flashmob împotriva uciderii animalelor fără stăpân | 8 martie 2014

_________________________________________________________

Eutanasierea nu este o soluție
Întâlnirea iubitorilor de animale din Timișoara
8 martie 2014

Data de 8 martie a fost aleasă pentru o serie de protestela nivel european  împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Timișoara se alătură acestei inițiative cu o întâlnire care dorește să reunească reprezentanți ai tuturor asociațiilor de protecție a drepturilor animalelor, precum și protectori zonali sau persoane care își dedică timp pentru salvarea animalelor aflate în dificultate.

Întâlnirea este una informală, în care fiecare participant poate lua cuvântul, poate veni cu idei sau poate împărtăși din experiența sa de până acum. Invităm toate persoanele interesate de soarta câinilor fără stăpân să vină sâmbătă, 8 martie 2014, ora 12:00, la Librăria Cărturești din Iulius Mall.

Subiecte de discuție în cadrul întalnirii:

  • Situația actuală din Timișoara
  • Cum se implică asociațiile în salvarea animalelor fără stăpân
  • Ce s-a făcut până în momentul de față
  • Piedici în rezolvarea problemei animalelor fără stăpân
  • Alternative la eutanasierea câinilor fără stăpân
  • Planuri de viitor

La întâlnire vor fi invitați și reprezentanți ai massmediei locale care să ne ajute cu diseminarea mesajului anti-eutanasiere și promovarea soluțiilor alternative pentru un oraș fără animale pe stradă.

Pentru finalul întâlnirii, pregătim o activitate menită să atragă atenția publicului larg asupra ineficienței eutanasierii animalelor fără stăpân.

 

Detalii organizatorice

Persoană de contact eveniment: Alina Văcaru, telefon 0723.004.769
Declarații de presă: Ruxandra Bizera, telefon 0721.815.376
Organizator: Asociația Pet Hope Timișoara
Ținută și materiale promoționale: încurajăm toți invitații să poarte însemne și mesaje împotriva eutanasierii animalelor fără stăpân sau îmbrăcăminte de culoare neagră care să simbolizeze doliul pentru animalele deja ucise.Sala este rezervată pentru întâlnire, însă consumația se achită de fiecare invitat. Deși ne-am fi dorit să avem suficiente resurse financiare pentru acoperirea costurilor de consumație, fiecare bănuț al asociației merge către salvarea și întreținerea animalelor fără stăpân.

Accesează aici pagina de Facebook a evenimentului.
_________________________________________________________

“Nu ucideți, rezolvați!” - Protest împotriva eutanasierii în masă a câinilor fără stăpân
21 septembrie 2013

Mulțumim tuturor persoanelor care au fost alături de noi la protest! Mesajul nostru central a fost legat de ineficiența și imoralitatea metodei eutanasierii în masă a câinilor fără stăpân, accentuând în același timp asupra singurelor soluții reale și aplicabile pentru stoparea înmulțirii animalelor de pe stradă: obligativitatea sterilizării metișilor din gospodării, la nivel național, pedepsirea severă și exemplară a abandonului, sterilizarea câinilor fără stăpân deja existenți pe stradă și închiderea în adăpost a exemplarelor agresive care constituie un pericol pentru cetățeni. De asemenea, ca și soluție complementară susținem adopțiile naționale și internaționale.

Cred că prin protestul din 21 septembrie am dovedit că iubitorii de animale sunt cetățeni responsabili și civilizați, atât prin prisma mesajelor transmise cât și prin comportamentul exemplar, lipsit de vulgaritate și agresivitate (lucru pe care din păcate nu îl putem spune despre persoanele care promovează moartea animalelor, sub orice formă, incitând în mod constant la violențe asupra câinilor și a celor care îi protejează).

Mulțumim jurnaliștilor din Timișoara care au fost alături de noi și au transmis mesajul nostru cititorilor și telespectatorilor. Protestul a fost autorizat de către Primăria Timișoara, monitorizat de către forțele de ordine și s-a desfășurat fără incidente.

Pentru vizualizarea albumului foto cu imagini de la protest, click aici.

Protestul reflectat în massmedia:
Tion
: “Români, sterilizați-vă metișii!”| 21 septembrie 2013
Adevărul
: Timișorenii au purtat doliu pentru câinii uciși... | 21 septembrie 2013
Opinia Timișoarei
: Protest la Timișoara împotriva eutanasierii câinilor... | 21 septembrie 2013
Digi24
: Nu ucideți, rezolvați! | 21 septembrie 2013
Timișoara Express
: Nu ucideți! Rezolvați! | 21 septembrie 2013
DeBanat
: Mesaj anti-eutanasiere la Timișoara | 21 septembrie 2013

Protestul „Nu ucideți, rezolvați” desfășurat în Timișoara s-a încadrat într-o serie de evenimente împotriva eutanasierii, la nivel național și internațional. Dintre orașele și țările care s-au opus eutanasierii ca metodă de gestionare a animalelor fără stăpân amintim: Arad, Brașov, București, Craiova, Oradea, Berlin (Germania), Bruxelles (Belgia), Cipru, Frankfurt (Germania), Hamburg (Germania), Hanovra (Germania), Istambul (Turcia), Londra (Marea Britanie), Polonia și Stuttgart (Germania).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 septembrie 2013

Sâmbătă, 21 septembrie 2013, va avea loc o acțiune de  protest împotriva adoptării eutanasierii ca metodă de gestionare a populației canine fără stăpân. Evenimentul va începe la ora 14:00, în Piața Operei din Timișoara, și se va încheia o oră mai târziu, la 15:00. Toate persoanele care doresc să participe la protest sunt încurajate să poarte tricouri negre și bentițe roșii, ca gest simbolic față de animalele omorâte cu brutalitate la ordinul autorităţilor publice sau în mod direct de către persoane fizice private.

Accesează aici pagina de Facebook a evenimentului.

În prezent legea care ar permite uciderea în masă este inaplicabilă, în urma contestării sale la Curtea Constituţională, care urmează să se pronunţe asupra constituţionalităţii uciderii în masă în data de 25 septembrie 2013.

Considerăm că eutanasierea este o falsă soluție la problema câinilor fără stăpân, costisitoare și ineficientă, care ascunde adevărata cauză a animalelor aflate în stradă. Câinii fără stăpân sunt o consecință a abandonului puilor pe domeniul public, iar eutanasierea lor, dincolo de faptul ca este imorală, nu face față ratei de abandon din partea populației, generând astfel o serie de crime inutile care alimentează la nesfârșit existența câinilor fără stăpân pe stradă.

“Timișoara este un oraș civilizat, european, care nu poate accepta uciderea ca metodă de intervenție într-o problemă care trebuie abordată coerent și cu dișcernământ. Autoritățile locale si opinia publică majoritară din Timișoara au arătat că la noi în Banat, lucrurile se rezolvă cu adevărat, de la sursă, nu se ascund în spatele unor manevre emoționale care și-au dovedit ineficiența. Cine doreşte să nu mai vadă câini pe stradă, trebuie să sprijine identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează câini pe domeniul public. Este nevoie de implicarea tuturor, autorități și cetățeni, iubitori sau neiubitori de animale” spune Ruxandra Bizera, membru fondator și avocat al Asociației Pet Hope Timișoara.

Protestul din Timișoara face parte dintr-o serie de evenimente naționale și internaționale care au drept scop conștientizarea și sensibilizarea populației cu privire la ineficiența metodei eutanasierii și atragerea atenției asupra soluțiilor reale la problema câinilor fără stăpân din România.

Anunțul evenimentului reflectat în massmedia:
Opinia Timișoarei
: Iubitorii de animale, chemați la protest în centru...| 19 septembrie 2013
Ora de Timiș
: Nu ucideți, rezolvați! La Timișoara, un nou protest...| 19 septembrie 2013
Tion
: Un nou protest la Timișoara împotriva eutanasierii câinilor...| 19 septembrie 2013
ProTV: Tricouri negre și bentițe roșii pentru câinii uciși cu cruzime | 19 septembrie 2013
DeBanat:
Protest împotriva eutanasierii în Piața Victoriei | 19 septembrie 2013
Vest24: Protest împotriva eutanasierii, în weekend | 19 septembrie 2013
TeleNova: Nu ucideți, rezolvați!..| 19 septembrie 2013 - știre video
______________________________________

Ce este un flashmob?

Este o adunare scurtă în care participanţii realizează o acţiune neobişnuită, pe o durată scurtă de timp, care are ca scop transmiterea unui mesaj care, prin acţiunea de impact, va rămâne întipărit în mintea trecătorilor.
______________________________________

Fii lumina lor. Sterilizează, adoptă, educă!
4 aprilie 2012

Zeci de iubitori de animale au răspuns apelului Asociației Pet Hope, de a se strânge, în Piaţa Unirii din Timişoara, la un flash mob pentru a marca Ziua mondială a animalelor fără stăpân. Participanții, mulţi dintre ei împreună cu prietenii lor patrupezi s-au adunat și au afişat un banner pe care scria „Fii lumina lor. Sterilizează, adoptă, educă!”.
Vizualizează galeria foto de pe Facebook

______________________________________

Spune NU EUTANASIEI!
29 octombrie 2011

Asociația Pet Hope a organizat un flashmob cu cu mesaje împotriva eutanasierii, participanții purtând timp de 15 minute bandă adezivă pe gură. Protestul a vizat din nou proiectul de lege care vizează rezolvarea situației câinilor fără stăpâni prin eutanasierea acestora. Pet Hope consideră că o astfel de lege, în măsura în care ar fi adoptată, nu ar rezolva problema nici pe departe, din contră – ar da naștere unor atrocități în adăposturile din România, fiind în același timp nefezabilă financiar. Din perspectiva Pet Hope, doar metoda sterilizării ar putea da rezultate reale în scăderea numărului de câini fără stăpân existenți pe străzile României. Banda adezivă purtată de participanți pe gură a făcut referire la dorința autorităților publice de a reduce la tăcere opiniile societății civile și a organizațiilor de protecție a animalelor, care au evidențiat în repetate rânduri că eutanasia este o soluție imorală, costisitoare și profund antieuropeană.
Vizualizează galeria foto de pe Facebook

______________________________________

Semnal de alarmă împotriva uciderii câinilor din Botoșani
13 mai 2011

Asociația Pet Hope a organizat un flashmob în Piața Unirii din Timișoara pentru a protesta împotriva modului barbar în care au fost omorâţi 230 de câini într-un adăpost administrat de Primăria Botoșani. Peste 30 de timişoreni au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere, alături de animalele lor de companie. Toți participanții s-au arătat indignaţi de modul barbar în care au fost omorâţi cei 230 de câini în padocurile administrate de Primăria Botosani,  unii dintre ei stăpânindu-și cu greu lacrimile în timpul manifestării. Câinii din Botoșani au fost găsiţi de către reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor, care au adus în atenția publicului faptul că animalele au fost omorâte de angajaţi ai primărei.
TimișOnline: Timișorenii au aprins lumânări pentru câinii uciși... în Botoșani | 13 mai 2011

______________________________________

Flashmob în zăpadă împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân
1 martie 2011

Asociația Pet Hope a mobilizat aproape o sută de persoane în Piața Unirii din Timișoara, pentru a protesta față de adoptarea unui act legislativ prin care câinii comunitari ar putea fi condamnați a moarte prin introducerea eutanasiei ca metodă de control a populației canine fără stăpân. Preț de cinci minute, participanții au stat nemișcați pe jos, în zăpadă, afișând diferite mesaje precum „Nu eutanasierii!” sau „Soluția nu este să ucidem animalele, ci să le sterilizăm”. Protestul a făcut parte dintr-o serie de acțiune desfășurate la nivel național, în mai multe orașe simultan, sub coordonarea Federației Naționale pentru Protecția Animalelor. Asociația Pet Hope promovează metoda sterilizării animalelor cu și fără stăpân, ca metoda eficientă de reducere a numărului de animale existente pe stradă.
Opinia Timișoarei: Zeci de tineri s-au întins pe jos la Timișoara | 1 martie 2011
TimișOnline: Protest în zăpadă împotriva eutanasierii câinilor | 1 martie 2011

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.