Proiect social de sterilizări gratuite - informaţii şi programări
Telefon:
0723 004769
E-mail:
pet.hope.association@gmail.com
Detalii

Proiect social de sterilizări

_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

_______________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

_______________________________

Home Despre noi

Despre noi

Scurt istoric

Asociația Pet Hope a fost înființată de 14 membri fondatori în luna aprilie 2010. Toate persoanele implicate, în majoritatea lor avocați și medici, au activat anterior în domeniul protecției animalelor de mulți ani, venind în sprijinul a zeci de animale aflate în situații dificile. În prezent, Asociația Pet Hope funcționează cu o echipă de 11 membri activi, beneficiind în mod constant de sprijinul voluntarilor și îndrumarea membrilor fondatori.

Misiune

Misiunea Asociației Pet Hope este promovarea respectului față de drepturile legale ale animalelor și reducerea numărului animalelor fără stăpân din România prin campanii de sterilizare în masă și acțiuni educative destinate publicului larg. În egală măsură contribuim la consolidarea cadrului legislativ local și național pentru recunoașterea drepturilor animalelor, precum și pentru prevenirea și pedepsirea abuzurilor împotriva animalelor.

Viziune

Asociația Pet Hope crede în șanse egale pentru fiecare animal de companie, indiferent de rasa sa sau apartenența la o familie. Prin acțiunile noastre contribuim la construirea unei comunități care își asumă problema animalelor fără stăpân, în sensul îngrijirii acestora și eliminarea actelor de cruzime împotriva lor. Strategia noastră vizează două componente: cea de intervenție și cea de prevenție.  Intervenim  în comunitate prin sterilizarea animalelor și găsirea unor familii de adopție pentru patrupedele fără stăpân și prevenim înmulțirea nedorită și relele tratamente aplicate animalelor prin campanii de educare și sensibilizare a proprietarilor de animale și a publicului larg în general.

Echipa noastră

Echipa activă a Asociației Pet Hope este formată din persoane provenind din cele mai diverse medii și cu cele mai diferite meserii, care însă împărtășesc pasiunea comună pentru animale.

Ruxandra Bizera Ruxandra Bizera
Avocat
Profesează ca avocat și este unul dintre membrii fondatori ai Asociației Pet Hope. Ruxandra activează în domeniul protecției animalelor de mai bine de 5 ani de zile, asigurând consultanța juridică și implicându-se în amendarea cadrului legislativ pentru respectarea drepturilor animalelor, atât la nivel local cât și la nivel național. În cadrul echipei, Ruxandra este apreciată pentru logica sa impecabilă, pentru calitățile discursive și pentru capacitatea de a ține echipa unită. Pe lângă pasiunea pentru animale, Ruxandra iubește sporturile de iarnă și excursiile pe munte, fiind prima care urcă pe schiuri și ultima care ajunge la cabană.

Iulia-Ioana Butoi

Iulia-Ioana Butoi
Medic veterinar consultant
Iulia este o studentă excepțională în cadrul Facultății de Medicină Veterinară Timișoara și vicepreședinte al Asociației Studenților în Medicină Veterinară. Fire meticuloasă și perfecționistă, Iulia tratează cu calm și răbdare fiecare caz medical de care este responsabilă. În cadrul echipei Pet Hope se implică în special pe partea de urgențe și sterilizări, însă își ajută colegii ori de câte ori este nevoie, indiferent de sacrificiile pe care trebuie să le facă. În topul preferințelor Iuliei, animalele ocupă primul loc, urmate de plăcerea de a citi și bucuria unor plimbări în compania potrivită. Marea, se află și ea în top trei, dar este mai degrabă o pasiune la distanță, atracția Iuliei fiind temperată de faptul că înotul nu este chiar punctul ei forte.

Raluca Ceaușu
Responsabil educație
Raluca iubește animalele de când era copil, întâlnirea cu echipa Pet Hope însemnând pentru ea ocazia de a-și împlini visul de a participa la salvarea cât mai multor animale aflate în dificultate. În cadrul asociației se implică direct și total, partea ei preferată fiind reabilitarea patrupedelor cu traume psihice, muncă foarte grea și de durată. Deși în paralel cu colaborarea Pet Hope, Raluca coordonează un alt proiect personal în domeniul protecției animalelor, contribuția ei în echipa asociației este una foarte importantă. Raluca are 2 câini fără de care nu își poate imagina viața, iar ocazional cazează temporar pisici, păsări, cobai sau alte animale care au nevoie de ajutor.
Paul Ciucur Paul Ciucur
Avocat
Alături de Ruxandra, Paul întregește echipa de specialiști în drept care contribuie la consolidarea cadului legislativ pentru protecția animalelor în România. Recunoscut pentru seriozitatea și abilitățile sale de prezentare și negociere, Paul este deseori mandatat să reprezinte asociația la întâlnirile de lucru cu autoritățile publice locale sau naționale. În cadrul echipei aduce plus-valoare prin viziunea pe termen lung și abilitatea de a identifica rapid avantajele și riscurile aferente unei decizii organizaționale. Iar în weekend-urile în care nu găzduiește team-builing-uri culinare cu colegii din asociație, Paul este cel mai bun bucătar pentru soția sa și, evident, pentru cei patru câini ai familiei.
Noemi Valeria Kiss Noemi Valeria Kiss
Medic veterinar partener în proiectul SET (Sterilizăm şi Educăm pentru Timişoara)
Noemi este studentă eminentă a Facultății de Medicină Veterinară Timișoara, iar fiindcă este deja în anul V de studiu, se pregătește să devină medic veterinar cu acte în regulă. Noemi activează atât în Pet Hope cât și în Asociația Studenților în Medicină Veterinară Timișoara, iar atașamentul pentru animale se transformă de fiecare dată în implicare activă atunci când este nevoie de ajutor la rezolvarea unei urgențe medicale, la sterilizări sau pentru îngrijirea cazurilor tratate. Sufletistă peste măsură, Noemi iubește natura, excursiile cu cortul și plimbările lungi cu Zara. Alături de Chris și Iulia, Noemi este baza echipei atunci când vine vorba de domeniul medical.
Loredanda Lungu Loredana Lungu
Responsabil comunicare și promovare
În viața de zi cu zi profesează ca specialist în relații publice, iar decizia de a se implica voluntar în asociație a venit după o serie de experiențe individuale de salvare a unor câini abandonați pe străzile Timișoarei. Loredana crede că situația animalelor fără stăpân poate fi îmbunătățită doar dacă iubitorii de animale acceptă să lucreze împreună, afișând o imagine coerentă și vorbind pe o voce comună. În cadrul echipei, Loredana reprezintă elementul de echilibru, manifestând calm și înțelegere, chiar și atunci când lucrurile tind să devină complicate. Îngrijirea plantelor este o altă preocupare de suflet, grădina de trandafiri din spatele casei fiind singur loc unde câinii ei au accesul interzis.
Anamaria Manolea Anamaria Manolea
Consultant analist
Obișnuită cu regulile și duritatea pieții de servicii, Anamaria a adus în asociație suflul proaspăt al antreprenorului care își conduce singur mica afacere. Preocupată de colectarea de fondurilor necesare derulării campaniilor și acțiunilor Pet Hope, Anamaria uimește de fiecare dată prin claritatea gândirii și modul inovativ în care pune problema. Colegii o respectă pentru credința sa și pentru faptul că nu trece o zi fără să facă o faptă bună. Timpul liber și-l împarte între pasiunea pentru animalele fără stăpân și familia minunată care o sprijină în tot ceea ce face.
Vladimir Nicolin Vladimir Nicolin
Responsabil urgenţe şi sterilizări
Vladi este certificat ca manager în activitatea de turism, iar în cadrul asociației Pet Hope, conduce intervențiile pe teren, zi de zi, cu aceeași dedicare, încă din 2012. Încurajat de partenera sa de viață, a început voluntariatul din dragoste pentru prietenii cu patru lăbuțe, cu convingerea că adevărații oameni nu pot rămâne indiferenți în fața unor animale care nu se pot ajuta singure. Vladi este o persoană calculată, iar prin activitatea sa a devenit indispensabil pentru echipă. Cele două mari pasiuni ale sale, bicicletele și electronicele, sunt depășite doar de grija pentru animale. Împreună cu iubita sa îngrijește trei căței, doi adoptați și unul ținut în foster, iar fiindcă animalele sunt oglinda celui care le crește, cățeii lui Vladi au un suflet la fel de frumos ca și al lui.
Christoforos Posporis Christoforos Posporis
Medic veterinar consultant
Fără falsă modestie, Chris este unul dintre cei mai remarcabili studenți ai Facultății de Medicină Veterinară din Timișoara. Are experiență atât în viața asociativă, dobândită în calitate de președinte al Asociației Studenților din Facultatea de Medicină Veterinară, cât și în domeniul clinic, fiind mereu pregătit să intervină atunci când este în joc sănătatea unui animal. Competențele și specializările sale îl recomandă ca cel mai potrivit membru Pet Hope atunci când vine vorba despre medicină veterinară. Latura complementară a viitorului medic implică sportul și muzică rock, însă întotdeauna pe locul doi, după pasiunea pentru animalele fără stăpân. În cadrul echipei este recunoscut pentru meticulozitatea sa și pentru precizia de care dă dovadă.
Eleonora Vassiliou Eleonora Vassiliou
Consultant adopții
Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, în prezent rezidentă la ortodonție, Nora asigură continuitatea procedurilor de adopție naționale și internaționale, fiind o adevărată specialistă în implementare. Pricepută atât la comunicarea cu oamenii cât și în comportamentul animalelor, Nora reușește întotdeauna să găsească potrivirea perfectă între animalele de companie care caută stăpân și familiile care își doresc să își lărgească familia cu un animal de companie. În cadrul echipei Nora a impus valori precum calitatea muncii depuse, siguranța adopțiilor și inovația în activitate, astfel încât asociația să atingă chiar cele mai înalte standarde în domeniul protecției animalelor. Norei îi plac ieșirile în oraș cu prietenii, la sfârșit de săptămână, dar apreciază și filmele mute, vizionate acasă, pe canapea, alături de câinele ei amator de popcorn.
Alina Vacaru Alina Văcaru
Președinte
Dedicată în totalitate misiunii și obiectivelor stabilite de echipă, Alina coordonează voluntar întreaga activitate a asociației. Ea este responsabilă de supervizarea sterilizarilor, de buna organizare a caselor de găzduire temporară și nu în ultimul rând de pregătirea transporturilor cu animalele adoptate internațional. Formația de inginer îi este extrem de utilă în activitatea de zi cu zi, Alina fiind o persoană organizată cu o gândire rațională, aproape matematică. Echipa o privește drept un model de sensibilitate și inspirație, iar perseverența ei în acest domeniu a constituit de multe ori un reper pentru cei care încă nu și-au găsit drumul în acest domeniu de voluntariat. Alina este încântată să călătorească, Barcelona se numără printre orașele ei preferate, însă cel mai mult și cel mai mult îi place să petreacă „quality time” cu prietenii.
 

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.