Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Adopţii Procedura de adopţie

Procedura de adopţie

Cum decurge adopția unui animal de la Asociația Pet Hope

Pasul 1: persoana responsabilă din cadrul echipei Pet Hope îți va oferi detalii suplimentare despre animalul pe care dorești să îl adopți; dacă încă nu te-ai hotărât pentru un patruped anume, în funcție de descrierea ta, îți vom trimite poze și informații cu animalele care corespund așteptărilor tale.

Important de știut: animalele disponibile spre adopție sunt deparazitate și vaccinate, iar dacă au depășit vârsta de 6 luni sunt sterilizate de către Asociația Pet Hope.

Pasul 2: vei discuta cu persoana responsabilă din cadrul echipei Pet Hope despre condițiile în care animalul va locui după adopție (asociația noastră nu dă spre adopție câini care să fie ținuți în lanț, în condițiile în care este necesară o delimitare clară a teritoriului câinelui, încurajăm construcția unui țarc).

Important: citește și completează formularul de adopție în 12 pași. Descarcă formularul aici.

Pasul 3: un membru al echipei Pet Home va face o vizită la locul unde intenționezi să păstrezi animalul; vizita nu este opțională, pentru binele animalului și pentru a descuraja persoanele rău intenționate, avem obligația de a verifica condițiile în care va locui patrupedul.

Pasul 4: vei încheia un contract de adopție. Dacă dorești să adopți un pui mai mic de 6 luni, prin contractul de adopție, este nevoie să îți asumi sterilizarea animalului odată ce acesta împlinește vârsta necesară.

Pasul 5: vei permite vizitele ulterioare a voluntarului din echipa Pet Hope la locul unde locuiește animalul adoptat.

Pasul 6: dacă din diverse motive nu vei mai putea sau nu vei mai dori să păstrezi animalul adoptat, este interzisă vânzarea lui sau înstrăinarea acestuia fără înștiințarea prealabilă a Asociației Pet Hope. Sub nici o formă animalul adoptat nu poate fi eliberat pe stradă, conform contractului, dacă dorești să renunți la el, acesta se va întoarce sub protecția Asociației Pet Hope.

Pasul 7: decesul animalului se anunță la Asociația Pet Hope.

 

Cum ajunge un animal în ingrijirea Asociației Pet Hope

Asociația Pet Hope preia în îngrijire, în principal, animale care sunt victime ale accidentelor rutiere, ale abuzurilor fizice din partea oamenilor sau puii cu ochi închiși. Astfel că, fiecare patruped îngrijit de noi are povestea sa înduioșătoare, așteptând ca și tu, la rândul tău, să devii partea a vieții și a poveștii sale.

Odată luat în îngrijire, animalul are nevoie de găzduire temporară. Apoi, patrupedul este evaluat medical și este deparazitat intern, extern şi vaccinat. În funcție de starea medicală, de vârstă și de prioritățile deja existente, animalul este programat pentru sterilizare.

Animalele aflate în grija Pet Hope sunt hrănite, socializate și pregătite pentru adopție, pentru ca tu să te poți bucura de toată iubirea unui animal care își dorește o familie.

 

Avantajele adopției de la Asociația Pet Hope

Fiecare animal disponibil pentru adopție are carnet sănătate, vaccinele la zi, este microcipat, deparazitat, sterilizat (dacă a îndeplinit vârsta necesară) şi hrănit corespunzător.

Animalele disponibile pentru adopție sunt socializate și însoțite de o fișă în care iei la cunoștință despre temperamentul, obiceiurile și istoricul animalului.

Adoptarea unui animal fără stăpân înseamnă salvarea unei vieți. La fel de inteligenți ca și câinii sau pisicile de rasă, metișii fără stăpân înțeleg mai bine ce înseamnă un cămin și sunt recunoscători persoanei care îi salvează. Prin adopția unui animal fără stăpân ajuți implicit asociațiile de protecție a animalelor și contribui la dezvoltarea tendinţelor civilizate din comunitate. În țările occidentale adopția unui animal fără stăpân este un gest foarte apreciat de societate deoarece oamenii au înțeles că frumusețea și caracteristicile unui animal sunt doar o convenție socială, iar în afara competițiilor, metișii reprezintă niște animale unice, de o frumusețe surprinzătoare, care au foarte multă iubire de oferit.

 

Important

  • Asociația Pet Hope investește resurse financiare și de timp în salvarea fiecărui animal, astfel că, animalul este dat în adopție doar atunci când adoptatorul îndeplinește condiile de îngrijire a unui animal.
  • Nu dăm animale în adopție către minori sau persoane care nu doresc să se legitimeze și să ne ofere datele personale și de contact.
  • Adopția unui animal este un act de responsabilitate, atât din partea asociației noastre cât și a persoanei care îl preia. Asociația Pet Hope monitorizează selectiv animalele date în adopție, pentru a preveni neglijența și relele tratamente aplicate animalelor adoptate.
  • Dacă este prima oară când vei avea în grijă un animal, îți vom explica situațiile frecvente cu care te ve confrunta imediat după adopție, în funcție de specificul situației, dacă este vorba de un câine adult sau de un pui.
 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.