Informații sterilizări Timișoara și împrejurimi
Telefon:
0723 004769
(vă rugăm să respectați indicațiile primite prin SMS)
_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Despre sterilizările gratuite
Citește mai mult aici

Coperta ghid

___________________________

Marcarea animalelor de companie sterlizate
Citește mai mult aici

Coperta ghid

Home Activităţi Activități curente

Activități curente

Cum vă poate ajuta echipa Pet Hope
15 martie 2014

În România, abandonul este un fenomen răspândit, iar asociaţia noastră se confruntă săptămânal cu zeci de apeluri din partea timişorenilor care găsesc animale abandonate sau crescute pe stradă.

În condiţiile în care Asociatia Pet Hope Timişoara nu dispune de un adăpost, vă stăm la dispoziţie cu sfaturi privind îngrijirea animalului salvat, cu recomandări privind medicii veterinari care oferă reduceri de preţ în cazul câinilor salvaţi de pe stradă şi putem prelua anunţul dumneavoastră de adopţie în vederea promovării pe reţelele noastre din România şi din străinătate.

Asociaţia noastră funcţionează exclusiv din donaţiile primite, care din păcate sunt insuficiente raportat la numărul foarte mare de solicitări, astfel că, nu preluăm animale adulte și sănătoase și nu putem să le oferim adăpost sau hrană. În momentul de față, în Timișoara este estimat un număr de peste 6.000 de câini fără stăpân, iar asociația noastră nu are niciun contract cu autoritățile locale pentru ajutorarea animalelor cu sau fără stăpân. Avem un protocol de urgențe gestionat de către managerul asociației, iar solicitările sunt evaluate în echipă, de către responsabilii pentru acțiunile de teren, urmând ca în funcție de posibilitățile existente și de gravitatea situației, să se decidă dacă un animal poate fi preluat sau nu.

Pentru întrebări şi informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon 0723004769 sau pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Membrii echipei Pet Hope desfășoară următoarele activități:

  • promovarea sterilizării animalelor fără drept de montă cu sau fără stăpân
  • preluarea, tratarea și adăpostirea animalelor aflate în dificultate (animale accidentate, abuzate, bolnave, pui nou-născuți abandonați) în limita locurilor disponibile și a resurselor existente în asociație la momentul respectiv
  • implicarea activă la nivel legislativ, cu scopul obținerii unei legislații eficiente, coerente și ușor implementabile
  • sesizarea legală a autorităților competente ori de câte ori ni se aduc la cunoștință fapte încriminate de legislația actuală a protecției animalelor
  • acordarea de asistentă juridică pro bono în domeniul protecției animalelor în limita disponibilității avocaților voluntari Pet Hope
  • asigurarea întregului proces necesar adopției animalelor fără stăpân preluate spre  îngrijire de către Asociația Pet Hope (promovare, pregătirea și realizarea adopției, verificare și transport)
  • organizarea de târguri de adopție a animalelor fără stăpân
  • organizarea și participarea la diverse tipuri de evenimente cu scopul de a promova sterilizarile și adopțiile animalelor fără stăpân

_________________________________________________________

Mesaj Pet Hope cu ocazia Sărbătorilor de iarnă 2013
10 decembrie 2013

Ne aflăm în pragul Sărbătorilor de iarnă, moment de bilanț pentru anul care a trecut și de planificare pentru anul care vine. Despre 2013 putem spune că a fost un an cu suișuri și coborâșuri, am reușit să atingem etape la care am visat de ani de zile, după care, în cea de-a doua parte a anului, ca urmare a scandalului “Ionuț”, protecția animalelor a fost desființată de linșajul mediatic și îngenunchiată de o lege strâmbă, legea eutanasierii câinilor fără stăpân, care aduce grave deservicii atât cetățenilor , cât și animalelor.

La începutul anului 2013 ne aflam în negocieri intense cu Primăria Timișoara pentru schimbarea radicală a strategiei de management canin și înlocuirea metodei ineficiente aplicate de serviciu de ecarisaj cu metoda Capturare- Sterilizare - Returnare. În luna martie am reușit să obținem sprijin în Consiliul Local Timișoara și cea mai mare parte a propunerilor noastre s-au regăsit într-o Hotărâre de Consiliu Local care a intrat în vigoare chiar din luna aprilie. Deși timid și cu anumite probleme de gestionare, Primăria a început sterilizarea în masă a câinilor fără stăpân și a creat premisele acceptări de către comunitate a obligativității sterilizării metișilor cu stăpân (principala sursă a abandonului).

Din luna septembrie 2013 însă, ca urmare a scandalului “Ionuț”, toate aceste realizări s-au pierdut, iar din acel moment încercăm să ne repoziționăm, să restabilim premisele comunicării și colaborării cu instituțiile din domeniu și să ne reconfigurăm activitatea în funcție de noul context. Cu tristețe și durere în suflet am acceptat în cele din urmă că nu putem salva toate animale, și ca să fim onești în întregime, nu putem salva nici măcar cea mai mare parte a lor.

Ne sunt semnalate sute de cazuri, iar constrânși de lipsa resurselor, nu putem interveni, astfel că încercăm să compensăm incapacitatea de a prelua noi animale cu sfaturile și pregătirea persoanelor care își permit să salveze și să găzduiască temporar animalele găsite. Ce am făcut de la înființare asociației și ceea ce vă asigurăm că vom face în continuare, este să protejăm, să îngrijim și să găsim familii iubitoare pentru animalele pe care decidem să le preluăm și care rămân în grija asociației Pet Hope. Majoritatea covârșitoare a animalele Pet Hope provin din situații dramatice, victime ale abuzului și maltratării, sau sunt patrupede cu boli sau handicapuri care au nevoie de îngrijiri speciale. Sperăm ca în noul an să găsim cămine pentru cât mai multe dintre ele și să avem resursele necesare să preluăm și să îngrijim noi animăluțe, salvate de răutatea și cruzimea umană.

Acum, la final de an, echipa Pet Hope mulțumește tuturor colaboratorilor și persoanelor care ne-au ajutat financiar sau material, adoptatorilor și persoanelor care au găzduit temporar, fără voi toți, munca noastră nu ar fi fost posibilă. Vă urăm Crăciun fericit și un an nou prosper, plin de bucurii și împliniri!

_________________________________________________________

Mesajul Pet Hope de Ziua Mondială Animalelor 2013
4 octombrie 2013

Departe de a fi o zi de sărbatoare, 4 octombrie 2013 reprezintă pentru protecția animalelor din România, o zi de doliu, în care preocuparea noastră se îndreaptă spre salvarea cât mai multor patrupede de la mutilare si ucidere, în locul unei evoluții firești care presupune celebrarea și consolidarea drepturilor animalelor.

Regretăm și condamnăm atitudinile formatorilor de opinie și ale persoanelor publice care continuă să instige la violență împotriva animalelor fără stăpân și a protectorilor acestora, dar continuăm să luptăm pentru a ridica mișcarea de protecție a animalelor de la nivelul Evului Mediu, acolo unde au târât-o instituțiile statului, prin votarea, validarea și promulgarea unei legi care dă liber la abuz și crimă.

Deși contexul din acest an nu a permis organizarea unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Animalelor, vă asigurăm că asociația noastră se află la datorie, îngrijind animalele preluate de pe stradă și făcând demersuri legale pentru respectarea drepturilor patrupedelor aflate la discreția autorităților.

_________________________________________________________

Mesaj Pet Hope: Avem nevoie de sprijin pentru a ne continua activitatea
iulie 2013

În ultimii trei ani, echipa Pet Hope a făcut tot posibilul pentru a prelua urgențe medicale sau animale maltratate sau rănite grav. Desigur, nu am reușit să preluam toate cazurile sesizate, care au fost de ordinul miilor, însă am luat în îngrijire sute de animale cărora le-am oferit asistență medicală și hrană, iar celor mai norocoși am putut să le găsim și un cămin definitiv.

Din păcate, în ultimele luni, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor noștri s-au redus drastic, astfel încât am fost obligați, treptat, să preluăm din ce în ce mai puține animale, iar acum suntem în situația în care ne zbatem să asigurăm hrană, cazare și asistență medicală celor peste 50 de câini preluați care nu își găsesc adoptatori.

Suntem o echipă obișnuită cu greutățile și niciodată nu am avut mai multe donații decât cheltuieli, însă, în momentul de față ne aflăm într-o situație dramatică, funcționând la limită din contribuțiile câtorva membrii ai echipei, care nu își mai permit financiar să finanțeze lunar activitatea asociației.

Fără a încerca să părem patetici, apelăm la ajutor iubitorilor de animale pentru a ne sprijini  să continuăm activitatea Pet Hope, la nivelul de până acum. Avem nevoie de mâncare pentru cei peste 50 de câini preluați ca urgențe, de deparazitări interne si externe, de vaccinuri si de o minimă sumă pentru asigurarea consultațiilor și investigațiilor medicale în cazul câinilor cu probleme severe de sănătate. La fel ca și donațiile, adopțiile au scăzut considerabil, orice animal preluat, mai ales dacă este accidentat sau bolnav, reprezintă pentru noi un angajament de cel puțin câteva luni și niște cheltuieli care nu sunt suportate de adoptatori. Cu toții ne bucurăm când un câine chinuit și rănit este preluat de pe stradă și vindecat, însă în spatele acestei activități sunt multe ore de voluntariat, deplasări și cheltuieli pe care asociația noastră, în prezent, nu le mai poate continua fără sprijin financiar.

Orice donație și orice contribuție este apreciată. Mulțumim oamenilor minunați care ne-au susținut până acum și celor care, de ani de zile, din puținul lor, donează atât cât își permit pentru ca Pet Hope să ajute animalele.

Animaluţele noastre vă mulţumesc:
Caini in mini-adaposturi

 

 

 

Redirecţionează 3,5%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 3,5% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 3,5%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 3,5% din impozitul pe venit

__________________________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

__________________________________________

Raportează către Poliția Animalelor

Trimite o petiție: Click aici

__________________________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.