Proiect social de sterilizări: Înscrieri pentru sterilizări
la câini şi pisici

Telefon:
0723 004769
E-mail:
pet.hope.association@gmail.com
Detalii

Proiect social de sterilizări

_______________________________

Sterilizează animalul tău de companie
Citeşte aici de ce este indicat să sterilizezi/ castrezi animalul tău de companie.

Sterilizează animalul tău de companie

_______________________________

Raportează un abuz

Citeşte recomadările noastre aici

_______________________________

Mi-am piedut câinele, ce fac?

Mini-ghid cu recomandări care vor reduce şansele de a vă pierde câinele şi vă vor ajuta să-l găsiţi atunci când l-aţi pierdut.

Click aici pentru detalii

_______________________________

Home Proiect social

Proiect social de sterilizări

Peste 2500 de sterilizări gratuite într-un an de funcţionare
a cabinetului veterinar social din Timişoara
| Comunicat de presă
27 octombrie 2016

Cabinetul Veterinar Animals First, Asociaţia Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elveţian NetAP (Network for Animal Protection) sărbătoreşte un an de activitate de la lansarea proiectului social „SET – Sterilizăm şi Educăm în Timişoara”, perioadă în care, au fost sterilizate gratuit peste 2500 de câini şi pisici din Timişoara şi împrejurimi. Cele mai multe patrupede sterilizate au fost femele, 1800, deoarece acestea au fost considerate cu risc ridicat de înmulţire, însă şi 700 masculi au beneficiat de serviciile cabinetului veterinar social.

Intervenţiile veterinare efectuate de dr. Noemi Kiss, veterinar instruit şi de încredere al Asociaţiei NetAP s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii, cu materiale sanitare la nivelul clinicilor private din oraş. Tehnica folosită de dr. Noemi Kiss este agreată la nivel internaţional ca fiind cea mai modernă şi eficientă cale de intervenţie asupra controlul înmulţirii animalelor. Cele peste 2500 de sterilizări au fost efectuate de dr. Noemi Kiss, ocazional cu ajutorul medicilor veterinari elveţieni, invitaţi să se alăture proiectului social.

„Pe lângă faptul că respectăm nişte standarde înalte în munca pentru animale, ceea ce ne reprezintă cu adevărat este dragostea pentru ele şi dorinţa de a le proteja. Prin intermediul proiectului social „SET – Sterilizăm şi Educăm pentru Timişoara” contribuim la managementul uman al patrupedelor, dar mai ales suntem nişte parteneri de încredere pentru proprietarii de animale, care îşi pot lăsa animalele de companie pe cele mai bune mâni, ştiind că pisica sau câinele adus în cabinetul veterinar sunt tratate de către iubitori de animale” a spus  dr. Noemi Kiss, veterinar al Asociaţiei NetAP.

Proprietarii de animale pot să îşi aducă în continuare propriile animale sau pisici fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene. Pot beneficia de gratuitate, animalele pensionarilor, şomerilor, a familiilor cu venituri reduse, animalele salvate de pe stradă, pisicile fără stăpân sau câinii din jurul firmelor, cu condiţia ca firmele să accepte asumarea animalelor.

„Lucrând zi de zi în folosul animalelor, întâlneşti situaţii dintre cele mai diverse. Un caz care m-a impresionat în cadrul proiectului social SET – Sterilizăm şi Educăm în Timişoara, a fost o doamnă care a salvat 7 pisici negre de pe stradă, toate crescute de dânsa cu biberonul. Şi doamna, şi noi, ne-am bucurat că am putut steriliza pisicile, ajutând şi cu transportul lor la cabinet, altminteri acestea s-ar fi înmulţit între ele, neexistând posibilitatea financiară de a fi duse la un cabinet veterinar contracost. Pe lângă sterilizarea pisicilor, doamna a primit din partea NetAP mâncare pentru animale şi câteva obiecte pentru a asigura confortul acestora. Încântată de ajutorul primit, stăpâna animalelor a ajutat la prinderea mai multor pisici sălbatice din zona sa, care au fost sterilizate pentru a nu se mai înmulţi pe domeniul public” a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

SET

Parteneriatul Animals First - Pet Hope - NetAP este menit să curme suferinţa animalelor care beneficiază de proiect, să ajute comunitatea şi autorităţile locale în procesul de management sustenabil şi eficient al populaţiei canine şi feline, şi nu în ultimul rând, parteneriatul ţinteşte educarea populaţiei privind condiţiile şi obligaţiile de deţinere a animalelor de companie.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite şi pentru a afla cum puteţi deveni beneficiar al proiecului social vă rugăm apelaţi numărul de telefon 0723 00 47 69 sau să trimiteţi un mail pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

SET SET SET SET

________________________________________

Peste 400 de sterilizări gratuite în două luni de funcţionare,
programul social continuă
| Comunicat de presă
06 ianuarie 2016

Cabinetul Veterinar Animals First, Asociaţia Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elveţian NetAP (Network for Animal Protection) anunţă rezultatele activităţii cabinetului social lansat la sfârşitul lunii octombrie 2015. În 40 de zile lucrătoare au fost sterilizate 287 de femele (pisici şi căţele) şi 130 de masculi (motani şi căţei), în total 417 animale. S-a pus accent pe sterilizarea femelelor deoarece, în absenţa unui control riguros din partea stăpânilor, acestea s-ar fi înmulţit dând naştere la pui nedoriţi, cei mai mulţi ajungând în cele din urmă pe stradă.

Cabinetul veterinar social Animals First continuă proiectul de sterilizări gratuite şi în 2016 şi invită proprietarii de animale să îşi aducă propriile animale sau pisici fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene. Pot beneficia de gratuitate, animalele pensionarilor, şomerilor, a familiilor cu venituri reduse, animalele salvate de pe stradă, pisicile fără stăpân sau câinii din jurul firmelor, cu condiţia ca firmele să accepte asumarea animalelor.

„Proiectul de sterilizări gratuite s-a bucurat de un foarte mare succes, ceea ce înseamnă că timişorenii şi cetăţenii din împrejurimile oraşului Timişoara au înţeles că doar prin sterilizare se poate reduce şi stopa fenomenul animalelor fără stăpân. Am avut cazuri de stăpâni care au venit cu 16 pisici la sterilizat, alt proprietar cu 15 pisici, am fost impresionaţi de o doamnă pensionară care şi-a adus una dintre pisici într-o ladă frigorifică nefuncţională, în condiţiile în care restul cuştilor de transport erau deja ocupate de celălalte pisici ale dânsei şi ne-am bucurat să sterilizăm animale care au avut deja pui nedoriţi şi cu siguranţă s-ar fi înmulţit necontrolat în continuare” a declara Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

„Am operat în condiţii de perfectă siguranţă chiar şi animale cu alte afecţiuni de sănătate. Deşi vorbim despre un proiect social, animalele internate la noi beneficiază de aceleaşi condiţii ca într-o clinică veterinară de top, căci indiferent de situaţia financiară a stăpânilor, animalele merită tratament egal” a spus dr. Noemi Kiss, proprietar al cabinetului Animals First şi medic instruit de încredere al  Asociaţiei NetAP.

Parteneriatul Animals First - Pet Hope - NetAP este menit să curme suferinţa animalelor care beneficiază de proiect, să ajute comunitatea şi autorităţile locale în procesul de management sustenabil şi eficient al populaţiei canine şi feline, şi nu în ultimul rând, parteneriatul ţinteşte educarea populaţiei privind condiţiile şi obligaţiile de deţinere a animalelor de companie.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite şi pentru a afla cum puteţi deveni beneficiar al proiecului social vă rugăm apelaţi numărul de telefon 0723 00 47 69 sau să trimiteţi un mail pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Proiect social de sterilizări

________________________________________

Înscrieri pentru sterilizări gratuite la câini şi pisici | Comunicat de presă
23 octombrie 2015

Cabinetul Veterinar Animals First, Asociația Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elvețian NetAP (Network for Animal Protection) invită timişorenii să înscrie câini şi pisici pentru sterilizări gratuite, în cadrul unui proiect social dedicat oraşului Timişoara şi împrejurimilor acestuia.

Prima campanie de sterilizări, acțiune în premieră pentru Timişoara şi parte a proiectului social, va începe luni, 26 octombrie 2015, şi se va adresa următoarelor categorii de animale şi stăpânilor sau protectorilor acestora:

  • animale deținute de pensionari,
  • animale deținute de şomeri,
  • animale deținute de familii cu venituri reduse,
  • animale salvate de pe stradă şi adoptate de familii,
  • pisici fără stăpân şi
  • câini care trăiesc în curțile sau în jurul firmelor şi a zonelor industriale pentru care firmele sunt dispuse să îşi asume responsabilitatea şi sunt de acord să le înregistreze pe numele lor.

“Ca parte a comunității din Timişoara dorim să contribuim activ la reducerea numărului de animale care sunt abandonate pe stradă. O metodă umană de a contribui în acest sens este prin sterilizarea câinilor şi pisicilor care ar putea deveni surse de pui nedoriți. Un asemenea proiect este în concordanță cu procedurile acceptate de sterilizare a animalelor şi cu standardele europene. Cu sprijinul populației putem obține rezultate rapide şi sustenabile. Deoarece nu aşteptăm o participare financiară din partea autorităților locale, costurile inițiale sunt suportate de partenerul nostru NetAP.  În egală măsură, stăpânii de animale sunt importanți pentru succesul proiectului deoarece dorim să producem o schimbare pozitivă în ceea ce înseamnă deținerea responsabilă de patrupede” a spus Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope.

Această primă campanie de sterilizări şi întreg proiectul social sunt implementate şi sponsorizate prin parteneriatul Animals First, Pet Hope and NetAP, scopul fiind unul social şi strict legat de bunăstarea animalelor deoarece beneficiarii sunt animalele ale căror stăpâni nu au resurse financiare pentru asigurarea serviciilor veterinare. Intenționăm de asemenea să ajutăm aceşti stăpâni să respecte legea existentă care prevede obligativitatea microciparii şi a înregistrării animalelor în RECS. Soluția propusă de noi este următoarea:  Animals First, Pet Hope and NetAP sterilizează gratuit animalele, iar fiecare proprietar care beneficiază de gratuitate va achita, în funcție de situația financiară, o contribuție de responsabilitate, de 15 lei pentru un câine şi 5 lei pentru o pisică.

„Acolo unde este necesar, asigurăm cazarea postoperatorie a animalelor şi în măsura posibilităților asigurăm transportul animalelor la clinică. Facem toate eforturile necesare pentru ca animalele posibile surse de pui să fie operate la timp, pentru a preveni aruncarea lor în stradă. Fiecare animal internat la cabinetul Animals First va beneficia de cele mai bune condiții şi materiale sanitare deoarece credem că toate animalele sunt egale, indiferent de posibilitățile financiare al stăpânilor. Vom începe proiectul social cu sprijinul unei reputate echipe de trei veterinari elvețieni şi vom continua la aceleaşi standarde înalte” a declarat dr. Noemi Kiss, proprietar al cabinetului Animals First şi medic instruit de încredere al  Asociației NetAP.

„Frumusețea acestui proiect este că putem construi o soluție de câştig pentru toate părțile implicate şi să îmbunătățim standardul general de viață al comunității locale. Numărul animalelor fără stăpân va fi controlat prin aplicarea unor măsuri umane acceptate la nivel internațional. Persoanele cu venituri reduse vor fi sprijinite în intenția lor de a-şi îngriji animalele de companie, iar proprietarii responsabili se vor putea alinia cerințelor legale de deținere a unui animal de companie. La rândul lor, prin acest proiect social, autoritățile locale vor fi sprijinite cu managementul câinilor fără stăpân, iar procesul de conştientizare privind bunăstarea animalelor ne aşteptăm să aibe un efect pozitiv asupra activității veterinarilor locali, deoarece proprietarii care dezvoltă o mai mare preocupare față de animalele lor de companie vor fi redirecționați către cabinetele veterinare de proximitate pe care vor ajunge să le viziteze pentru servicii precum vaccinarea sau deparazitarea animalelor. Acest proiect social poate deveni un model de succes pentru alte oraşe, căci este un exemplu excelent despre cum mai multe organizații pot colabora în vederea obținerii unor rezultate benefice pentru toată lumea” a declarat Esther Geisser, fondator şi preşedinte al Asociației NetAP.

Parteneriatul Animals First - Pet Hope - NetAP este menit să curme suferința animalelor care beneficiază de proiect, să ajute comunitatea şi autoritățile locale în procesul de management sustenabil şi eficient al populației canine şi feline, şi nu în ultimul rând, parteneriatul ținteşte educarea populației privind condițiile şi obligațiile de deținere a animalelor de companie.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuită şi pentru a afla cum puteți deveni beneficiar al proiecului social vă rugăm apelați numărul 0723 004769 sau să trimiteți un mail pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Peste 400 de sterilizări gratuite în două luni de funcţionare, programul social continuă
 

Redirecţionează 2%

Citește aici cât de simplu este să redirecționezi 2% către Pet Hope
.

Dacă ai colegi de serviciu, prieteni sau membri ai familiei care nu și-au pus problema direcționării procentului de 2%, le poți sugera completarea formularului 230 pentru Pet Hope Timișoara. Nu este nevoie să depună formularul la Administrația Financiară, ne putem ocupa noi de acest aspect.

Donează 2% din impozitul pe venit

__________________________________________

Înainte şi după salvare
Click aici pentru a vedea imagini înainte şi după salvarea animaluţelor.

Cazuri de succes - Înainte şi după

__________________________________________

Donația ta de 2% din impozitul pe venit

Mulțumim tuturor persoanelor care au semnat împuterniciri sau au depus personal declarația 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către asociația noastră. În 2016 am reușit să adunăm 95 împuterniciri, la care sperăm să se adauge tot atâtea formulare depuse direct la Administrațiile Financiare din țară. Mii de mulțumiri acelora dintre dumneavoastră care și-au convins prietenii, colegii sau famila să redirecționeze către Pet Hope și toate gândurile noastre bune către cei care au decis să ajute animalele.

__________________________________________

Asociația Pet Hope funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, donația ta, oricât de mică, ar contribui la salvarea unui câine fără stăpân.

Asociația Pet Hope nu a primit și nu primește fonduri de la vreo primărie, de la stat sau din fonduri europene.

Dacă nu dorești să contribui cu bani, animăluțele deja salvate s-ar bucura de hrană, vaccinuri, deparazitări sau medicamente.

Dacă poți să ne ajuți, te rugăm să ne contactezi la adresa pet.hope.association@gmail.com sau la numărul de telefon 0723.004.769.

__________________________________________

Suntem online datorită:
Dominet

__________________________________________

În atenția proprietarilor
cu animale de rasă:

Împerechere animalelor de rase diferite nu duce la obținerea unor pui deosebiți care să păstreze exclusiv calitățile părinților. Pe lângă eventualele accidente genetice, puii astfel rezultați sunt metiși, fără valoare comercială sau expozițională, iar din perspectiva adopției, faptul că au avut părinți de rasă, nu este de folos în căutarea unui viitor stăpân. Pe lista de adopții, un pui din părinți de rasă are aceleași șanse și același statut ca un metis abandonat pe stradă. Dacă animalul dumneavoastră are pedigree sau din motive de sănătate nu este vizat de obligativitatea sterilizării, asigurați-vă că nu se montează întâmplător. Dacă sunteți proprietarul a doi câini nesterilizați, mascul și femelă, separați corespunzator animalele în perioada de călduri a femelei. O sarcină nedorită a femelei, pe lângă efortul de a găsi familii de adopție pentru pui, vă face părtaș la înmulțirea numărului de câini metiși aflați în cautarea unei case.